Opvallend: 'ook medewerker van Club Brugge werd geïdentificeerd, blauw-zwart grijpt meteen in'

Opvallend: 'ook medewerker van Club Brugge werd geïdentificeerd, blauw-zwart grijpt meteen in'
Foto: © photonews
Word fan van Club Brugge! 5783

Club Brugge heeft meteen ingegrepen nadat er online beelden circuleerden van fans die de Kühnen-groet brachten voor de wedstrijd tegen Standard. Maar er is nog een opvallend detail.

Voor de wedstrijd Standard-Club Brugge pakte de thuisploeg uit met een knappe actie tegen racisme. Heel wat jeugdspelers kwamen het veld op met witte en rode maskers.

Dit lokte een ongepaste reactie uit bij enkele Club-supporters in het uitvak. Een groep fans brachten de Kühnen-groet, wat een variant is op de Hitlergroet.

Beelden gingen snel rond op sociale media en Club Brugge veroordeelde het onmiddellijk. Er werden al heel snel 24 fans geïdentificeerd en er werd meteen een procedure tot het opleggen van stadionverbod gestart tegen hen.

Dinsdag kwam het nieuws dat Club Brugge niet wacht op de KBVB en de 34 (24 maandag geïdentificeerd + 10 supporters die dinsdag werden geïdentificeerd) niet meer welkom zijn bij thuis en uitmatchen van Club Brugge.

Maar er is nog een opvallend detail. Volgens Het Laatste Nieuws zou één van de 34 fans die geïdentificeerd werden, een medewerker van de club zijn. Hij werd per direct ontslagen. Het gaat om een arbeider, meldt de krant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties