Standard verbaast iedereen: Ivan Leko heeft flink ingegrepen en het blijkt te werken, maar ook bij de nieuwkomers is een groot verschil te merken met vorig seizoen

Standard verbaast iedereen: Ivan Leko heeft flink ingegrepen en het blijkt te werken, maar ook bij de nieuwkomers is een groot verschil te merken met vorig seizoen
Foto: © photonews
Word fan van Standard! 2420

Standard is goed begonnen aan zijn seizoen in de Jupiler Pro League. De club pakte 4 op 6 tegen KRC Genk en Club Brugge, iets waar de Rouches ongetwijfeld dolgelukkig mee zijn.

Standard deed de afgelopen weken wat het moest doen en misschien zelfs meer. Het begon met een 0-0 gelijkspel op het veld van KRC Genk.

Vorig weekend won het zelfs met 1-0 van Club Brugge en dat was zeker niet onverdiend. Het lijkt erop dat de club deze zomer serieus gegroeid is.

Standard leverde goed werk op de transfermarkt

De Rouches deden enkele goede transfers, denk maar aan Bulat die een schitterende wedstrijd speelde tegen Club Brugge. Maar ook Sutalo en Bates mogen er zijn.

Ibe Hautekiet vertelde ons na afloop van de wedstrijd tegen Club, dat Standard meer op zoek is gegaan naar spelers die vechten voor het embleem en hun truitje nat maken. Spelers die een goede persoonlijkheid hebben.

Dat viel bij Bulat ook meteen op na de wedstrijd. In de mixed-zone wou de aanwinst het niet over zichzelf hebben. Wanneer er naar zijn eigen prestatie werd gevraagd, zei hij dat het om het collectief gaat.

Afgelopen seizoen was dat veel minder het geval met aanwinsten. Zij konden toen negatiever zijn en die sfeer ook overbrengen op de rest. Maar ook Ivan Leko heeft zijn steentje bijgedragen.

Ook Ivan Leko heeft ingegrepen

Volgens Het Nieuwsblad zou de Kroatische coach besloten hebben dat GSM-gebruik op de kinetafel niet meer toegelaten is. Op die manier kunnen spelers die het Frans nog niet beheersen hieraan werken.

De krant weet ook dat er is afgesproken om de problemen van de club niet binnen de muren van de kleedkamer te bespreken, wat de sfeer verbeterd heeft. Afgelopen seizoen was dit vaak een item bij de spelers.

Dit weekend staat er een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op het programma. Malinwa kon nog niet overuigen en slikte afgelopen weekend zelfs vier doelpunten tegen KVC Westerlo. Kan Standard voor een derde keer op rij punten pakken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties