Belgische voetbalbond grijpt in na transferruzie tussen Antwerp en OH Leuven over speler van ... acht jaar

Belgische voetbalbond grijpt in na transferruzie tussen Antwerp en OH Leuven over speler van ... acht jaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans dat u al gehoord hebt van Nacer Mohamed-Ali? Dat is eerder klein. De jongeman is namelijk amper ... acht jaar. Toch is hij nu al het onderwerp van een ongeziene heisa geweest. Hij was de jongen die onderdeel was van een serieuze transfersaga.

Nacer Mohamed-Ali is een achtjarige jongen die van het Leuvense is verhuisd met zijn familie naar Brasschaat. En dat is het begin geworden van een ferme transfersaga. Zover dat het zelfs bij de Belgische voetbalbond aanhangig werd gemaakt.

OH Leuven was het namelijk niet eens met de transfer om bijzondere redenen van Nacer Mohamed-Ali van Leuven naar Royal Antwerp FC. En dus moest de mama van de speler komen getuigen op de Belgische voetbalbond.

Achtjarige jongen

Daar bleek dat de speler samen met zijn mama zal verhuizen naar Brasschaat. Zij heeft het hoederecht over het kind en dat verklaarde ze ook bij het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. Die hebben zich uitgelaten over de zaak.

"Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft beslist het verzet van Oud-Heverlee Leuven tegen de transfer van speler Nacer Mohamed-Ali naar de club Royal Antwerp FC ontvankelijk doch ongegrond te verklaren en bevestigt de transfer van voormelde speler naar R. Antwerp FC."

Antwerp OH Leuven
© photonews

Ze gingen nog verder in hun argumentatie. Ook OH Leuven erkende bepaalde zaken, zo blijkt uit het verslag dat in Sportleven werd uit de doeken gedaan. "Er kan inderdaad niet ontkend worden dat het in het belang is van de minderjarige om dichter bij huis te kunnen spelen nu deze gelegenheid zich voordoet."

"Het zal zijn studies enkel maar ten goede komen en de familiale rust bevorderen. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal stelt vast dat dat de club Oud-Heverlee Leuven de door mevrouw Sid Louiza aangehaalde argumenten erkent als zijnde correct, hoewel er door de thans gescheiden vader van de speler op 14 juli jongstleden nog andere signalen naar de club Oud-Heverlee Leuven werden gestuurd en de club over een carpoolsysteem beschikt."

Verzet ongegrond - regels duidelijk ook vanuit de Pro League

"Het verzet van de club Oud-Heverlee Leuven dient dan ook als ongegrond afgewezen te worden gezien er wel degelijk bijzondere omstandigheden in hoofde van speler Nacer Mohamed-Ali bestaan om een transfer naar R. Antwerp FC te rechtvaardigen."

De voorbije jaren werden steeds meer transfers van spelers geregeld op wel erg jonge leeftijd. Op een bepaald moment ging het zelfs zover dat de Pro League vorig jaar besliste om daar bepaalde regels tegen in te gaan stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties