Hij werd al eens omgeschoold van aanvaller tot flankverdediger en nu... moet Thomas Meunier bij Lille opnieuw een nieuwe positie aanleren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Hij werd al eens omgeschoold van aanvaller tot flankverdediger en nu... moet Thomas Meunier bij Lille opnieuw een nieuwe positie aanleren
Foto: © photonews
Word fan van Lille OSC! 134

Thomas Meunier verruilde in het tussenseizoen Trabzonspor voor Lille OSC. Voor de Rode Duivel wordt het niet alleen aanpassen aan een nieuwe club, maar ook meteen aan een nieuwe rol.

Lille OSC loodste Thomas Meunier transfervrij naar Rijsel via een clausule in zijn contract. Trabzonspor stond op de achterste poten én dreigde met juridische stappen, maar uiteindelijk hadden de Turken geen poot om op te staan.

Meunier tekende bij Les Dogues een contract voor twee seizoenen. En de 32-jarige verdediger zal in Rijsel niet alleen moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Ook zijn rol zal veranderen.

Meunier Thomas
© photonews

La Dernière Heure weet dat Bruno Génésio Meunier wil omscholen tot een centrale verdediger. De coach van Lille zweert bij een driemansdefensie. In oefenwedstrijden werd Meunier als de meest rechtse centrale verdediger gebruikt.

De 66-voudige Rode Duivel begon zijn carrière dan wel als aanvaller, maar bij Club Brugge werd hij omgeschoold tot flankverdediger. Ook bij PSG, Borussia Dortmund, Trabzonspor en de nationale ploeg was Meunier steevast op de rechterflank te vinden.

Die nieuwe positie ligt me wel

Thomas Meunier

Zijn ervaring, leeftijd én het spelsysteem van Lille zorgen ervoor dat hij komend seizoen een nieuwe rol zal moeten vervullen. "Maar die positie ligt me wel", knipoogde Meunier veelzeggend na één van de oefenwedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties