Analyse Waarom RSC Anderlecht ver wil gaan voor toptalent uit Milaan

Waarom RSC Anderlecht ver wil gaan voor toptalent uit Milaan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een paar weken geleden raakte voor het eerst bekend dat Anderlecht interesse toont in Issiaka Kamaté, een talentje van Internazionale. Er is Spaanse concurrentie, ondanks een sterke move van paars-wit. Waarom hij zo van belang kan zijn voor de Brusselaars.

Anderlecht heeft officieel nog maar twee nieuwe spelers kunnen voorstellen deze transferperiode. Jan-Carlo Simic en Thomas Foket werden al voorgesteld. Met Ludwig Augustinsson en Jan Vertonghen werden wel twee belangrijke spelers langer vastgelegd.

Jesper Fredberg zit niet stil en is de transfermarkt nog volop aan het afspeuren op zoek naar versterking. Door het EK en de Olympische Spelen zouden die misschien wat later kunnen volgen dan verwacht. Toch blijven ze bij paars-wit actief de markt afspeuren.

Praet Dennis
© photonews

Terwijl overbodige spelers als Amadou Diawara, Kristian Arnstad, Marco Kana en Alexis Flips in principe andere oorden mogen opzoeken, wordt er ook aan de mouw van verschillende spelers getrokken. Jesus Orozco, Jean Butez, Christian Eriksen en Dennis Praet werden al genoemd.

Een doelman (Butez?) als concurrent voor Colin Coosemans is zeker nodig, maar verder moet ook gedacht worden aan onder meer een centrale verdediger, een spelmaker (Praet? Eriksen?) en een flankspeler.

Snelle flankspeler gezocht

Liefst eentje met de nodige snelheid. Thorgan Hazard ligt nog even in de lappenmand en ook Francis Amuzu begon het seizoen met een domper. Dan kan er zeker nog wat bij op de flanken van RSC Anderlecht. 

Die snelle flankspeler zou de club bij Inter Milan gevonden hebben. Anderlecht heeft namelijk zijn oog laten vallen op Issiaka Kamate, een 20-jarig talent dat bij Internazionale speelt. Daar ligt hij nog twee seizoenen onder contract.

© photonews

Hij speelt er echter vooral mee met de beloften, zijn debuut voor de A-ploeg heeft hij nog niet gemaakt. Bij de U19 kwam hij tot 38 wedstrijden waarin hij zeven assists kon afleveren, waardoor hij toch wel wat adelbrieven kan voorleggen. 

Anderlecht heeft volgens diverse bronnen een sterk voorstel gedaan om de speler te lenen met een aankoopoptie. Ook het Spaanse CD Mirandes heeft zich ondertussen in de strijd weten te mengen voor Kamaté.

Adelbrieven van Kamaté

Volgens transferexpert Sacha Tavolieri zou de speler er zelfs al uit zijn met de Spaanse tweedeklasser. Rest de vraag: zou hij niet liever de kans wagen om in Europa aan de slag te gaan bij een team als Anderlecht? 

Veel zal gaan over speelkansen. Als hij die kan krijgen bij paars-wit, dan lijkt dat zeker nog steeds een mogelijkheid - de komende dagen zal er zeker nog verder onderhandeld worden. Paars-wit kan hem zeker gebruiken. 

Ook de supporters van Internazionale zien in Kamaté een groot talent. De filmpjes die van hem gemaakt werden staan dan ook bol van de leuke acties. Zeker iemand die je op de Belgische velden wel kan gebruiken dus ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties