'Anderlecht verrast en wil shoppen bij Duitse kampioen'

'Anderlecht verrast en wil shoppen bij Duitse kampioen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is nog steeds op zoek naar versterkingen. Daarbij komen ze nu ook enigszins verrassend uit bij Gustavo Puerta. Dat is een middenvelder die momenteel onder contract staat bij Bayer Leverkusen.

Gustavo Puerta van Bayer Leverkusen staat volgens Sacha Tavolieri in de belangstelling van RSC Anderlecht. Dat toch wel opvallend nieuws heeft de transferexpert op woensdagnamiddag gedeeld via de sociale media.

Als spelmaker werden de voorbije weken nog Christian Eriksen en vooral Dennis Praet genoemd, nu lijkt het geweer dan toch van schouder te worden veranderen. Gustavo Puerta is een 21-jarig toptalent die op zoek is naar meer speelminuten.

Ondertussen zou paars-wit de gesprekken met Bayer Leverkusen al hebben aangeknoopt. Ze willen dan ook haast maken voor de Colombiaanse middenvelder, die pas begin 2023 voor twee miljoen euro overkwam van Bogota FC.

Huur met aankoopoptie? 

De speler ligt nog tot juni 2028 onder contract in Leverkusen en de Duitsers lijken hem dan ook niet zomaar te willen kwijtspelen. Daarom dat Anderlecht eerder denkt aan een huurdeal met een (dure) aankoopoptie.

Vorig seizoen kwam hij maar tot 41 speelminuten in de Bundesliga, dus zou de Colombiaan vooral meer willen spelen. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt op dit moment wel geschat op drie miljoen euro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties