'Deal zo goed als rond: KRC Genk mag 20 miljoen euro bijschrijven!'

'Deal zo goed als rond: KRC Genk mag 20 miljoen euro bijschrijven!'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De interesse van Chelsea in Mike Penders is enorm concreet. De deal is volgens sommige bronnen ondertussen helemaal in kannen en kruiken. En dat legt KRC Genk absoluut geen windeieren, zoveel is duidelijk.

Begin dit seizoen debuteerde Mike Penders pas bij de A-ploeg van KRC Genk, maar ondertussen is zijn transfer naar Chelsea bijna helemaal rond. De Genkse doelman zal een meerjarig contract tekenen in Londen.

Na een eerste clean sheet in Jupiler Pro League met een 0-0 gelijkspel tegen Standard ging het plots heel snel voor de goalie. Nu lijkt een transfer naar Chelsea onvermijdelijk. En het wordt een deal voor heel veel miljoenen.

Volgens transferexpert Sacha Tavolieri wil de Londense club 20 miljoen euro betalen voor de doelman. Bovendien zal Genk ook nog een percentage bij een eventuele doorverkoop krijgen. Er was eerder al een principeakkoord met Chelsea gevonden, de details zouden worden uitgewerkt.

Ervaring opdoen bij Genk

Dit seizoen wordt de doelman wel nog even terug uitgeleend aan KRC Genk. De Limburgers wisten ook een terugkoopclausule af te dwingen bij de Britten. Op die manier kunnen ze ook na volgend seizoen eventueel nog langer of opnieuw van hem gebruik kunnen maken.

De 19-jarige doelman krijgt zo de kans om nog wat langer te rijpen bij Genk. Daar kan hij dit seizoen als eerste doelman veel extra ervaring opdoen, die hem in de toekomst moet kunnen helpen ook in Londen zijn plaats op te eisen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties