Thuis voetbal kijken: dit zijn de beste manieren & tips

Redactie
| 0 reacties
Thuis voetbal kijken: dit zijn de beste manieren & tips
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is weinig in de wereld beter dan een wedstrijd onderuit gezakt zitten op de bank om een lekkere match voetbal te kijken.

Als het stort van de regen of het waait hard, dan zit je lekker comfortabel op de sofa te kijken naar je favoriete team. Geen lange reistijden, buscombi’s of duur voedsel: je doet het precies op je eigen manier.

Tuurlijk is de atmosfeer van het voetbalstadion ook prachtig. De gepassioneerde supporters, het lawaai en de felle clubkleuren die iedereen draagt, maar er gaat weinig boven het comfort van je eigen huis. Tenminste, als je thuis een mooie setup hebt staan om voetbal te kijken.

Wij van vidaXL weten hoe belangrijk meubels kunnen zijn, en voor een voetbalwedstrijd is dat niet anders. Zitten op een plastic stoeltje is toch een stuk anders dan in de tuin op een grote projector met een loungeset. Daarom hebben hier enkele tips op een rij gezet hoe je het meeste geniet van hoe jouw team de drie punten mee naar huis neemt.

Hoe creëer je een geweldige voetbalervaring thuis?

Er gaat niets boven het genieten van een spannende voetbalwedstrijd in het comfort van je eigen huis. Maar je moet er wel wat moeite voor doen om de passie van het stadion naar je eigen woning te halen. Het begint allemaal met de juiste sfeer en het creëren van een omgeving waarin jij en je vrienden zich volledig kunnen onderdompelen in de wedstrijd.

Begin met het kiezen van de juiste plek in huis. De woonkamer is vaak de meest logische keuze vanwege de ruimte en het comfort, maar een goed ingerichte kelder of een speciaal ingerichte kamer kan net zo goed werken. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende zitplaatsen (en dan bedoelen we geen tribuneplekken) heeft en dat het scherm goed zichtbaar is vanuit elke hoek.

Verlichting speelt ook een grote rol; te fel licht kan storend zijn, terwijl te weinig licht het moeilijk maakt om de wedstrijd goed te volgen. Overweeg dimbare lampen of sfeerverlichting om de perfecte ambiance te creëren bij avondwedstrijden.

Zorg dat er wat te eten en te drinken is.

Een voetbalwedstrijd is niet compleet zonder genoeg drankjes en snacks. Een goed gevulde koelkast en een assortiment aan hapjes maken de avond compleet. Met de juiste voorbereiding kun je een geweldige voetbalervaring creëren die je het gevoel geeft dat je midden in de actie zit, zonder je huis te verlaten.

Investeer in de juiste meubelen

Deze tip gaat eigenlijk niet alleen over het kijken van voetbal, maar over alles wat je doet in je huis. Een geweldige (voetbal)ervaring thuis begint namelijk met de juiste meubelen. Denk aan een comfortabele bank, een goed geluidssysteem en natuurlijk een groot scherm om de wedstrijd op te kijken.

De ster van de show: de televisie

Laten we beginnen met de televisie. Een groot scherm is essentieel om niets van de actie te missen. Tegenwoordig zijn 4K-televisies de standaard, met haarscherpe beeldkwaliteit en levendige kleuren. Dit zorgt ervoor dat je elk detail kunt zien, van de zweetdruppels op het voorhoofd van de spelers tot de bal die de netten raakt. Maar als je echt indruk wilt maken, overweeg dan een beamer.

Met een beamer kun je een nog groter beeld creëren, waardoor het net lijkt alsof je in het stadion zit. Combineer dit met een goed televisiemeubel dat je beamer of televisie ondersteunt en je hebt de basis voor een geweldige kijkervaring.

Een plek waar je 90 minuten lang kan zitten

Een comfortabele bank is essentieel voor lange wedstrijddagen. Kies voor een ruime hoekbank waarop je met vrienden kunt loungen. Zorg ervoor dat de bank voldoende ondersteuning biedt, zodat je ook na verlenging nog comfortabel op het puntje van je bank of stoel zit.

Andere essentials en accessoires

Vergeet ook de accessoires niet. Een handige salontafel of mooie tuintafel van vidaXL waarop je snacks en drankjes kunt plaatsen is onmisbaar als je écht wilt genieten. En wat dacht je van een paar zitzakken of extra stoelen voor wanneer je meer gasten hebt? Met de juiste meubelen maak je van elke voetbalavond een succes. Of je nu wint of niet.

Naast de essentiële meubelen zoals banken en televisiemeubels, zijn er nog andere elementen die kunnen bijdragen aan de perfecte kijkervaring. Denk bijvoorbeeld aan voetenbanken voor extra comfort, of aan een paar stijlvolle opberg- of bekerkasten voor je voetbalmerchandise en memorabilia. Door je ruimte slim in te richten, kun je niet alleen genieten van de wedstrijden, maar ook van een mooie woonkamer.

Optimaal voetbal kijken in elk seizoen

Of het nu zomer of winter is, voetbal kijken is altijd geweldig. In de zomer is er niets beter dan met vrienden in de tuin zitten en samen naar de wedstrijd kijken. Met een goede en comfortabele tuinset van vidaXL en een draagbare projector kun je gemakkelijk een buitenbioscoop creëren. Perfect voor het EK of WK in de maanden juni en juli.

Zorg voor voldoende schaduwplekken, zoals een parasol of een pergola, zodat iedereen comfortabel kan zitten zonder last te hebben van de zon. Vergeet niet de barbecue aan te steken voor de complete zomerse voetbalervaring.

In de winter kun je juist genieten van de warmte en gezelligheid van je eigen huis. Zorg voor comfortabele dekens en kussens op de bank, en zet de verwarming een graadje hoger. Een kop warme chocolademelk of een stevige winterse snack maakt het helemaal af. Al mag een biertje natuurlijk ook gewoon.

Verlichting speelt in de winter een belangrijke rol; kies voor warme, sfeervolle verlichting om de koude buitenlucht te vergeten. Met de juiste aanpassingen kun je in elk seizoen genieten van een heerlijke voetbalavond.

De lente en herfst bieden ook hun eigen unieke mogelijkheden. In de lente kun je profiteren van de mildere temperaturen en de frisse lucht door buiten te kijken, misschien onder een veranda of in een tuinhuisje. In de herfst, met de vallende bladeren en het koelere weer, kun je genieten terwijl je in de rust een frisse neus buiten kan halen.

Ruimte over? Creëer je eigen voetbaltempel thuis

Als je een extra kamer of kelder hebt die je nog niet optimaal benut, waarom zou je deze niet omtoveren tot je eigen voetbaltempel? Begin met een goed plan en denk na over wat je nodig hebt om de ruimte perfect te maken voor het kijken van voetbal. Het enige dat je echt nodig hebt om te genieten van een goede match voetbal, is een grote televisie of projector, en wat comfortabele zitplekken. De rest is allemaal een bonus.

Overweeg om de muren te versieren met posters van je favoriete teams en spelers, of misschien zelfs een muur te schilderen in de kleuren van je favoriete club. Een mini-bar of koelkast in de kamer kan ook handig zijn, zodat je altijd een koud drankje bij de hand hebt zonder de wedstrijd te hoeven missen.

Een goede akoestiek is belangrijk, dus zorg ervoor dat je geluidsisolatie hebt om te voorkomen dat het geluid van de wedstrijd door het hele huis schalt. Dit zorgt er ook voor dat je ongestoord kunt genieten van het commentaar en de geluiden van het stadion. Met een beetje creativiteit en de juiste spullen kun je van je extra ruimte een ultieme voetbaltempel maken waar jij en je vrienden graag samenkomen om te genieten van elke wedstrijd.

Maak er elke keer een feestje van

Voetbal kijken is vaak leuker met anderen. Nodig vrienden en familie uit voor een gezamenlijke kijkervaring. Zorg voor genoeg zitplaatsen en comfort voor iedereen. Het is niet alleen de wedstrijd die telt, maar ook de tijd die je samen doorbrengt.

Organiseer een thema-avond, zoals een BBQ tijdens de zomermaanden of een winterse voetbalavond met warme drankjes en snacks. Door van elke wedstrijd een sociaal evenement te maken, versterk je de band met je vrienden en familie en maak je van elke kijkervaring iets speciaals.

Manieren om thuis voetbal kijken en in het stadion te combineren

Er gaat niets boven de sfeer van een stadion, maar thuis een wedstrijd kijken met je maten heeft ook zijn voordelen. Hier zijn een paar tips om het beste van beide werelden te combineren, zodat je altijd van je favoriete sport kunt genieten, of je nu in het stadion zit of thuis op de bank ligt met een biertje.

Ga naar een paar thuiswedstrijden van je favoriete club

Ga met je vrienden of familie naar een paar stadionbezoekjes per seizoen. Mocht je bij je favoriete ploeg in de buurt wonen, dan kan je in de zomer of lente gaan om niet een week verkouden te worden na je stadionbezoekje!

Uiteindelijk kan helemaal niet de adrenaline van een live wedstrijd evenaren, dus zorg ervoor dat je met je vrienden een paar keer per jaar naar het stadion gaat. Of het nu om de klassieker gaat of een belangrijke Europese wedstrijd, zorg dat je erbij bent. Na een paar van deze trips kun je thuis de sfeer een beetje nabootsen.

Virtuele stadionervaring

Als je echt high-tech wilt gaan, gebruik dan VR-headsets voor een meeslepende ervaring. Sommige zenders bieden 360-graden beelden aan, zodat je je woonkamer kunt omtoveren tot een mini-stadion. Je voelt je dan echt alsof je midden in de actie zit.

Bekijk voetbal op de manier hoe jij het fijn vindt

Na het lezen van onze tips en manieren om voetbal te kijken, hebben we nog één laatste tip voor je in petto: bekijk de wedstrijden hoe jij dat wilt. Je kan wel een hele thuisbioscoop neerzetten in je woonkamer of tuin, maar als je de wedstrijden het liefste alleen op de bank kijkt, dan is dat overbodig. Toch hopen we dat je ideeën hebt opgedaan om je voetbalervaring thuis te versterken, of dat nu alleen is of met vrienden en familie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties