🎥 Mathias Delorge onthult waarom hij als enige niet naar Racing Genk trok

🎥 Mathias Delorge onthult waarom hij als enige niet naar Racing Genk trok
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathias Delorge was vorig seizoen een van de uitblinkers bij STVV. Hij vertrok in tegenstelling tot Fink, Smets en Steuckers niet naar Racing Genk, wel naar KAA Gent.

Racing Genk ging deze zomer al stevig shoppen bij STVV. Trainer Thorsten Fink en spelers Matte Smets en Jarne Steuckers verhuisden van Sint-Truiden naar Genk. Mathias Delorge trok echter naar KAA Gent. 

Dat Delorge als enige niet voor Racing Genk koos, is opmerkelijk. Steuckers en Smets probeerden hem namelijk te overtuigen om ook voor Genk te kiezen. "Ik kreeg toch wel een paar berichten van Jarne en Matte", zegt hij bij DAZN. 

Delorge wilde niet naar Racing Genk

"Ik ken hen natuurlijk goed, het zijn vrienden van mij. Zij hebben mijn keuze gerespecteerd en ik die van hen", zegt Delorge. Maar de jonge Belg had wel een duidelijke reden om niet naar Racing Genk te trekken. 

"Ik kreeg het niet over mijn hart om voor KRC Genk te kiezen. Als ik mij daar niet volledig achter kan zetten, kan ik mij ook niet volledig voor 100% geven. Dat is wel het geval bij KAA Gent", stelt Delorge. 

KAA Gent betaalde voor Delorge 3,5 miljoen euro, terwijl zijn marktwaarde op zo'n 5 miljoen euro wordt geschat. Bij KAA Gent moet Delorge mee het vertrek van kapitein Julien De Sart naar Qatar helpen opvangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties