De emotionele afweging: Union-speler Noah Sadiki heeft definitief voor Congo gekozen

De emotionele afweging: Union-speler Noah Sadiki heeft definitief voor Congo gekozen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel wat Belgen met een dubbele nationaliteiten keizen ervoor om niet voor de Rode Duivels te spelen. Noah Sadiki volgt dat voorbeeld nu.

Bilal El Khannouss en Zakaria El Ouahdi kozen om voor Marokko te spelen en pakten brons op de Olympische Spelen. Konstantinos Karetsas (16) wordt dan weer het hof gemaakt door de Griekse voetbalbond. 

Union-speler Noah Sadiki (19) leek niet echt in aanmerking te komen voor een plek bij de Rode Duivels en kiest er dan ook voor om voor Congo te spelen. Sadiki werd al enkele keren opgeroepen door Congo, maar speelde nog niet. 

Sadiki kiest voor Congo

Sadiki speelde in de jeugd veelal voor België, maar speelde in oktober vorig ook twee wedstrijden bij de U19 van Congo. Nu kiest Sadiki dus definitief voor de Congolese nationale ploeg. 

"Ik heb er heel lang over nagedacht en er uitvoerig over gesproken met de mensen om mij heen. Ik heb de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen... maar er waren evenveel voor- als nadelen", zegt hij bij La Dernière Heure. 

"Dus ging ik op bed liggen, ik bad tot de Heer en ik wachtte tot mijn hart zou spreken. En hij koos voor Congo. In mijn carrière werd mij niets op een presenteerblaadje gegeven. Het maakt deel uit van mijn lot om er elke keer naar te streven om te krijgen wat ik wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties