Johan Boskamp houdt zich helemaal niet in over incident met Club-supporters

Johan Boskamp houdt zich helemaal niet in over incident met Club-supporters
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe Belgische competitie was nog maar twee speeldagen oud voor er zich alweer een incident voordeed. Enkele supporters van Club Brugge misdroegen zich in het uitvak van Standard.

Standard pakte uit met een statement tegen racisme voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De supporters van Club Brugge reageerden met drie opgestoken vingers, een soort variant op de nazigroet.

Club Brugge distantieerde zich van de betrokken supporters en identificeerde hen ook. Zij kregen een stadionverbod opgelegd. Een medewerker van Club Brugge was erbij betrokken, hij werd door de club op staande voet ontslagen. 

Boskamp over incident Standard-Club Brugge

Johan Boskamp heeft geen goed woord over voor het incident. "Dat gebaar met de drie vingers? Schandalig. En dan proberen die idioten zich er nog onderuit te lullen met een uitleg dat het geen racistische groet was", zegt hij bij Het Belang van Limburg. 

Volgens de supporters was het een nationalistisch gebaar uit Servië. "Alsof dat alles goed maakt", stelt Boskamp. Volgens hem zouden de supporters zich beter wat meer verdiepen in de geschiedenis van het land voor ze dat soort gebaren maken. 

Boskamp vond de reactie van Club Brugge wel goed. "Gelukkig heeft Club Brugge meteen daadkrachtig opgetreden. Die gasten moeten hun bovenkamer laten nakijken", stelt hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties