Bondsparket doet schorsingsvoorstel voor rode kaart van Union-trainer Pocognoli

Robbie Maes
| 1 reacties
Bondsparket doet schorsingsvoorstel voor rode kaart van Union-trainer Pocognoli
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union verloor zaterdag met 4-3 van Westerlo. Union-trainer Sébastien Pocognoli was duidelijk niet tevreden en liet dat ook op het veld uitschijnen...

Op het einde van de wedstrijd bij een 4-3 stand voor Westerlo begonnen de poppen aan het dansen. Pocognoli maakte een beweging langs de zijlijn naar Westerlo-speler Rommens om de bal af te pakken. De trainer raakte de speler niet maar beïnvloedde wel het spel tot ongenoegen van de Westerlo-aanhang.

Na enkele opstootjes stuurde scheidsrechter Jasper Vergoote de coach met een rode kaart vervroegd naar de kleedkamer. Het bondsparket beschouwt Pocognoli's actie als ongepast en een gebrek aan respect voor de scheidsrechters.

Het bondsparket heeft echter besloten om Pocognoli een uitgestelde schorsing op te leggen. Dit betekent dat Pocognoli voorlopig geen onmiddellijke schorsing krijgt, maar die wel effectief ziet worden bij een volgende misstap binnen het jaar.

Als Pocognoli de straf niet aanvaardt, zal het dossier morgen voor het Disciplinair Comité worden gebracht. Dit comité zal dan beslissen over de definitieve straf, wat kan leiden tot een andere strafmaatregel of de bevestiging van de uitgestelde schorsing. Wordt vervolgd.

Extra kopzorgen voor Union dat dinsdag al de terugwedstrijd speelt de derde voorronde in de Champions League tegen Salvia Praag. De heenwedstrijd in Tsjechie eindigde op een zware 3-1 nederlaag. Union moet dus vol aan de bak gaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties