Voormalige Pro League sensatie gelinkt aan Saoedi-Arabië.

Voormalige Pro League sensatie gelinkt aan Saoedi-Arabië.
Word fan van Montpellier! 22

Mousa Al Tamari had OHL verlaten voor Montpellier afgelopen zomer en heeft zich snel opgewerkt tot een van de sensaties in de Ligue 1. Na België en Frankrijk te hebben veroverd, zou het Midden-Oosten de volgende stop kunnen zijn.

Toen Mousa Al Tamari (27 jaar) bij Montpellier tekende, vroegen velen zich af waarom geen enkele Belgische club de Jordaanse vleugelspeler van OHL had vastgelegd, terwijl hij niets had gekost voor de Franse club, na zijn succesvolle periode bij Oud-Heverlee Leuven.

Een seizoen in de Ligue 1 en Al Tamari bevestigde deze indruk, hij werd een van de sensaties van het Franse voetbal. In 27 wedstrijden met Montpellier scoorde hij 5 doelpunten en gaf 4 beslissende assists.

Hij heeft ook bijgedragen aan het brengen van het bescheiden Jordanië naar de finale van de Azië Cup met een doelpunt en een assist in de halve finale tegen Zuid-Korea, de grote favoriet. Al Tamari heeft 70 interlands gespeeld en 21 doelpunten gescoord voor het nationale team.

Zijn transferwaarde wordt nu op 8 miljoen euro geschat (tegenover 2,5 bij zijn komst naar Montpellier). Mousa Al Tamari is zeer in trek bij buitenlandse clubs, maar zou kunnen besluiten om terug te keren naar het Midden-Oosten. Volgens 'L'Equipe' heeft Al-Shabab, een club uit Saoedi-Arabië, interesse getoond. De voormalige speler van OHL staat open voor een vertrek.

Mousa Al Tamari kwam in 2020 naar OHL als beste speler van Cyprus met APOEL Nicosia. Vervolgens speelde hij 91 wedstrijden voor de Leuvenaren, waarin hij 10 doelpunten maakte en 9 beslissende assists gaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties