Géén tekenpremie, wél prestatiegerichte bonussen: 'Fredberg haalde Augustinsson én Foket helemaal gratis naar Anderlecht, maar... rekening kan nog komen'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Géén tekenpremie, wél prestatiegerichte bonussen: 'Fredberg haalde Augustinsson én Foket helemaal gratis naar Anderlecht, maar... rekening kan nog komen'
Word fan van Anderlecht! 4197

Jesper Fredberg haalde tijdens de zomermercato al drie versterkingen naar het Lotto Park. Opvallend: voor twee van die drie spelers betaalde de sportief directeur van RSC Anderlecht... niets. Al kan dat wél nog komen.

RSC Anderlecht betaalde AC Milan drie miljoen euro voor Jan-Carlo Simic. Dat is niet onlogisch. De 19-jarige verdediger is één van de spelers waarrond Jesper Fredberg de komende seizoenen de defensie wil bouwen.

Thomas Foket en Ludwig Augustinsson werden dan weer transfervrij opgepikt bij respectievelijk Stade Reims en Sevilla FC. Het contract van beide spelers was niet afgelopen, maar werd uiteindelijk ontbonden om een gratis overstap te kunnen maken.

Foket Thomas
© photonews

Normaal gezien gebeurt zo'n ontbinding in het geval van een transfer op aandringen van de speler zelf. Op die manier komt er voor diezelfde speler budget vrij om een tekenpremie te vragen bij zijn nieuwe werkgever.

Het Laatste Nieuws weet dat Augustinsson én Foket géén tekenpremie hebben ontvangen. In het geval van beide versterkingen kan Anderlecht (momenteel) echt spreken van kosteloze operaties. Al kan de rekening achteraf wel nog komen.

Géén tekenpremie, wél prestatiegerichte bonussen

Augustinsson en Foket hebben een contract gekregen met prestatiegerichte bonussen. Beide spelers kunnen extra verdienen indien er prijzen worden gewonnen of indien ze een bepaald aantal wedstrijden hebben gespeeld. 

Het is een methode die Jesper Fredberg vorig jaar ook al heeft gebruikt om Kasper Schmeichel naar Brussel te halen. En het moet gezegd: met succes. De sportief directeur wil betalen voor versterking, maar in deze gevallen dient de speler het ook zelf te verdienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties