'Nico Williams zet licht op groen voor transfer naar Camp Nou, maar... Barcelona heeft een probleem én kan sensatie niet meer halen'

'Nico Williams zet licht op groen voor transfer naar Camp Nou, maar... Barcelona heeft een probleem én kan sensatie niet meer halen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Nico Williams heeft zijn keuze gemaakt. De sensatie van het voorbij EK wil voor FC Barcelona voetballen. Al is het nog maar de vraag of de Catalanen kapitaalkrachtig genoeg zijn om hem naar Camp Nou te halen.

Nico Williams heeft het licht op groen gezet en wil een transfer maken naar FC Barcelona. De 22-jarige flankaanvaller heeft een mondeling akkoord met de Catalaanse grootmacht. Op clubniveau is er echter nog geen vergelijk.

Nochtans aast Barça al van voor het EK op Williams. Enig probleem: Athletic Bilbao hield de hele tijd vast aan de afkoopsom van 55 miljoen euro, terwijl Deco (sportief directeur van Barça, nvdr.) met andere constructies op de proppen kwam.

Nico Williams
© photonews

Maar heeft Barcelona niet te lang geaarzeld? Sinds het voorbije EK heeft Transfermarkt de marktwaarde van de twintigvoudig Spaans international opgetrokken van vijftig miljoen euro naar zeventig miljoen euro. 

We willen maar zeggen dat Bilbao nu zeker niet akkoord zal gaan met een bedrag dat onder die afkoopsom ligt. Bovendien loopt het contract van Williams nog tot medio 2027. De Basken zitten in een spreekwoordelijke zetel.

Kan FC Barcelona na Dani Olmo ook Nico Williams naar Camp Nou halen?

Ondertussen is er eveneens interesse uit Engeland en Duitsland. Aston Villa, Arsenal FC, Liverpool FC, Chelsea FC en Bayern München snuffelden al aan de flankaanvaller. 

Het verschil met Barcelona: die clubs kampen niét met een bloedrode boekhouding. Bovendien is het nog maar de vraag of Barça Williams zou kunnen registreren. Met Dani Olmo lijkt dat alvast niet voor morgen te zijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties