Weer een slachtoffer bij de KBVB: toppion neemt "in onderling overleg" afscheid

Weer een slachtoffer bij de KBVB: toppion neemt "in onderling overleg" afscheid
Foto: © photonews
Word fan van België! 2540

De KBVB en zijn Operational Director Football Jelle Schelstraete (35) hebben in onderling overleg beslist de samenwerking stop te zetten. Dat wordt dinsdag gemeld via een persbericht.

Het was al langer duidelijk dat Schelstraete op een dood spoor zat bij de Belgische bond. In de lente werd immers Peter Willems als directeur Sport en Arbitrage aangesteld. Voor het sportieve luik vallen de bevoegdheden onder technisch directeur Frank Vercauteren.

"Jelle Schelstraete nam na het vertrek van Roberto Martínez de functie van Operational Director Football op waarbij hij verantwoordelijk was voor de werking van het hele sportieve departement binnen de KBVB", klinkt het in een korte mededeling.

"De KBVB wenst hem dan ook te bedanken voor zijn inzet en geleverde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan."

Bij de Belgische bond werd er eerder beslist het hele sportieve departement te evalueren na het teleurstellende EK van begin deze zomer in Duitsland. De Rode Duivels lieten het toen na om groepswinnaar te worden en gingen er vervolgens in de achtste finales uit tegen Frankrijk.

Die doorgedreven evaluatie moet voor het einde van de zomer afgerond zijn. In september staat er immers alweer Nations League-voetbal op het programma, met interlands tegen Israël en Frankrijk.. (Belga)

  •  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties