Opvallend: Genk stuurt aanvaller door omwille van... zijn leeftijd

Opvallend: Genk stuurt aanvaller door omwille van... zijn leeftijd
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2008

Genk had de voorbije weken een veelbelovende speler op test, maar heeft eindelijk beslist om hem geen contract te geven. Nochtans wordt Elie Mpanzu in eigen land gezien als een groot talent.

Mpanzu mocht 30 dagen testen bij Genk, maar werd toch doorgestuurd. Na twee seizoenen bij de Congolese club AS Vita oordeelde de aanvaller dat hij klaar was om de stap naar Europa te zetten. 

Ondanks een bemoedigende prestatie, waaronder een gedenkwaardig doelpunt in een vriendschappelijke wedstrijd, was het oordeel van de club onverbiddelijk.

De hoop van Mpanzu botste op een harde realiteit: zijn leeftijd. Op 22-jarige leeftijd staat hij op het punt 23 te worden, een detail dat zwaar woog bij de evaluatie door de technische staf.

Sportief directeur, Dimitri De Condé, die de ploeg wil verjongen, heeft strikte criteria opgesteld, waarbij alleen spelers jonger dan 22 jaar in aanmerking komen voor een plek in het B-team, dat wordt gezien als de kweekvijver voor het eerste elftal van Genk.

Aangezien hij niet eerst bij Jong Genk kan rijpen, besliste Genk dat ze het risico niet gingen nemen. Mpanzu hoopt wel nog elders in Europa een kans te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties