Union SG en Genk hebben versterking nodig en vissen naar dezelfde speler van ... Juventus

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Union SG en Genk hebben versterking nodig en vissen naar dezelfde speler van ... Juventus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Doorgebroken spelers halen uit het buitenland? Dat is al jaar en dag geen optie meer voor Belgische clubs. Eens te meer is de Jupiler Pro League een transitcompetitie geworden, met af en toe een flinke huurdeal.

Toch zijn er af en toe al eens deals te maken met jonge talenten of spelers die bij hun topploeg in het buitenland niet aan de bak komen. In die optiek is er nu ook de zaak van Livano Comenencia van Juventus Turijn.

Tot de zomer van 2023 speelde hij nog voor PSV Eindhoven, waar hij heel wat indruk maakte. Bij de Lampenclub zat hij al sinds 2011 in de eigen jeugd, maar vorige zomer koos hij voor een nieuw avontuur in Italië.

Nederlands talent bij Juventus

Daar kon hij zich vorig seizoen niet doorzetten in de A-kern, al speelde hij bij de beloften van De Oude Dame wel een prima seizoen. Uiteindelijk kwam hij tot drie doelpunten en zeven assists over alle competities heen.

Het zou hem van de Italiaanse derde klasse (Serie C) sneller dan verwacht opnieuw naar het hoogste niveau kunnen tillen. Volgens diverse bronnen zou hij namelijk in de belangstelling staan van heel wat clubs. 

Livano Comenencia
© photonews

Zowel Union SG en KRC Genk zouden hem er graag bij hebben. Zij gaven dit seizoen al heel wat geld uit aan transfers. De speler heeft een marktwaarde van 800.000 euro, maar over een transfersom is nog niets geweten. Hij ligt nog tot juni 2025 onder contract bij Juventus.

Bij PSV Eindhoven stond de rechtermiddenvelder te boek als een groot talent. Het leverde hem toen ook de aandacht op van heel wat topclubs - Juventus Turijn was zeker niet de enige ploeg die hem op de radar had staan. 

Nu de doorbraak in België?

Het probleem met teams als Juventus is dat ze heel veel spelers in huis halen en er vervolgens heel wat uitlenen en/of in de B-kern stallen. Daardoor is het soms heel moeilijk om echt te gaan doorbreken bij een topclub.

Dan is een stap naar de Belgische competitie voor een 20-jarige speler misschien een interessantere optie. De jongeling moet in deze fase van zijn carrière in ieder geval zoveel mogelijk aan spelen proberen toe te komen. Dat hij talent heeft? Daar zijn alle Nederlandse bronnen die we polsten het over eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties