Opvallend! Voor Nilsson dacht Club Brugge aan... ex-Anderlecht-spits én aan Oranje-held

Opvallend! Voor Nilsson dacht Club Brugge aan... ex-Anderlecht-spits én aan Oranje-held
Word fan van Club Brugge! 5781

In de zoektocht naar een nieuwe spits eerder dit jaar overwoog Club Brugge enkele opvallende namen, waaronder Wout Weghorst en Fábio Silva, alvorens ze uiteindelijk kozen voor Gustaf Nilsson.

De zoektocht begon voorzichtig, met de naam van Weghorst die plots opduikt in het Belfius Basecamp, weet HLN. Ondanks zijn basisplaats bij Hoffenheim was zijn verblijf daar niet geheel succesvol, met slechts vijf goals op zijn naam.

De Nederlander leek open te staan voor een vertrek, wat Club Brugge de mogelijkheid bood om zijn situatie te verkennen, zeker gezien zijn flirt met FC Twente. Uiteindelijk bleek de transfer van Weghorst echter te duur en te complex, mede door zijn verbeterde prestaties in de tweede seizoenshelft bij Hoffenheim en het Nederlands elftal.

Nadat de piste-Weghorst werd verlaten, richtte Club Brugge zich op Fábio Silva als mogelijke versterking voor de spitspositie. Silva, een talent met ervaring in verschillende Europese competities en de Belgische Pro League, was lange tijd een serieus alternatief voor Gustaf Nilsson.

De jonge Portugees had echter moeite om consistent te presteren tijdens zijn uitleenbeurten bij onder andere Anderlecht, PSV, en Rangers. Zijn gebrek aan fysiek en standvastigheid in vergelijking met Nilsson zorgde ervoor dat de club uiteindelijk verder zocht.

Waar Weghorst en Silva bepaalde kwaliteiten meebrachten, bood Nilsson een stabiliteit en kracht die beter aansloten bij de noden van de ploeg. Zijn profiel leek beter in de Belgische competitie te passen, wat uiteindelijk de doorslag gaf in de beslissing van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties