Veel minder protest tegen nieuw stadion van Club Brugge: "Dat ze vooral maar doen"

Veel minder protest tegen nieuw stadion van Club Brugge: "Dat ze vooral maar doen"
Foto: © photonews
Word fan van Club Brugge! 5783

In juni kreeg Club Brugge van de Vlaamse regering groen licht voor een nieuw stadion met 40.000 supporters op de Olympiasite. Er zijn ook 3.000 parkeerplaatsen voorzien. Maar er was meteen ook protest.

Meteen kondigden buurtbewoners aan dat ze tegen de nieuwe plannen in beroep zouden gaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het zou om 300 tegenstanders gaan, zo klonk het toen.

Nu is gebleken dat het nieuwe beroepschrift slechts door 20 buren ondertekend werd, maar volgens spreekbuis Toon Van Moerbeke is daar een heel goede reden voor.

“En die zijn er voor alle duidelijkheid nog steeds, maar ze wensen zich liever niet kenbaar te maken omdat ze vrezen belaagd te worden door supporters van Club Brugge. Maar ze steunen het beroep dus wel, ook financieel”, zegt Van Moerbeke aan Het Nieuwsblad.

Voorlopig is er van acties tegen de tegenstanders echter geen sprake, volgens Van Moerbeke ook omdat het voetbal even stillag tijdens de zomer.

“En de supporters hebben tegenwoordig wel andere katjes te geselen”, steekt hij ook even naar de recente stadionverboden die Club Brugge uitdeelde aan een deel van de supporters.

“Of ik niet vrees dat ze ons opnieuw zullen belagen? Als ze hun kansen op een vergunning helemaal te niet willen doen, dan moeten ze vooral dat doen”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties