Club Brugge slankt kern af: vorig seizoen met hoge verwachtingen binnengehaald, nu alweer weg

Club Brugge slankt kern af: vorig seizoen met hoge verwachtingen binnengehaald, nu alweer weg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Philip Zinckernagel verlaat Club Brugge. Hij keert terug naar FK Bodø/Glimt op uitleenbasis.

Zinckernagel maakte in de zomer van 2023 de overstap van Olympiakos. Na een seizoen waarin hij 44 wedstrijden speelde voor Club, trekt de Deense middenvelder naar een voormalige club van hem, het Noorse FK Bodø/Glimt.

Hij gaat er tot eind dit jaar aan de slag op uitleenbasis. Zinckernagel scoorde 7 goals en gaf 9 assists voor Blauw-Zwart. 

Na zijn komst naar Club Brugge onder de toenmalige trainer Ronny Deila, had de Deense aanvaller moeite gehad om zijn plek in het team te veroveren, vooral na het vertrek van Deila. Onder de nieuwe leiding van Nicky Hayen heeft Zinckernagel amper speeltijd gekregen, wat een vertrek onvermijdelijk maakte.

Bodo/Glimt toonde vanaf het begin van de zomer interesse in de aanvallende middenvelder. De club wilde hem terughalen naar Noorwegen, waar hij tijdens zijn eerdere periode indrukwekkende statistieken behaalde: 35 doelpunten en 36 assists in 89 wedstrijden. Zijn aanvallende kwaliteiten maakten hem destijds een belangrijke speler voor de club.

De deadline voor het registreren van spelers voor de Europese play-offs is aanstaande maandag en dus moest het snel afgerond worden. Bodo/Glimt staat voor een cruciale Champions League-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado en wou Zinckernagel voor die tijd aan de selectie toevoegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties