'Promotiefavoriet zet ambities kracht bij met international'

'Promotiefavoriet zet ambities kracht bij met international'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Zulte Waregem wil heel graag opnieuw promotie afdwingen naar de Jupiler Pro League. Daartoe zijn ze zich volop aan het versterken. En ze hebben nu nog een extra pion op het oog met internationale allures.

Atli Barkarson zou namelijk op weg zijn naar Zulte Waregem. De 23-jarige flankverdediger zou kunnen aansluiten vanuit Sönderjyske, waar hij al speelt sinds januari 2022 en nog tot juni 2026 onder contract staat.

De 23-jarige IJslandse international lijkt klaar voor een nieuw avontuur en volgens transferspecialist Sacha Tavolieri zou hij nog binnen de 24 uur kunnen tekenen bij Essevee. Die willen zo hun ambitie nog meer kracht bij zetten.

De medische testen zijn volgens de journalist ondertussen al ingepland en zullen er snel komen. Zulte Waregem zou zo'n 300.000 euro betalen voor de linkerwinger, die volgens Transfermarkt een marktwaarde heeft van 350.000 euro. 

Nieuwe Scandinaviër voor Essevee

Essevee wil zo snel mogelijk terug naar de Jupiler Pro League en hoopt dat Barkarson die ambities kan helpen waarmaken. De speler speelde in de jeugd in IJsland en daarna ook bij Norwich City onder meer. Een Belgisch avontuur wordt iets nieuws voor hem.

Zulte Waregem heeft wel wat ervaringen met Scandinaviërs. Zo waren er met Dalsgaard en Hamalainen al eerder flankverdedigers uit Denemarken actief, terwijl ook Olafur Skulason in de hoogdagen van tien jaar geleden een belangrijke rol speelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties