Supporters Patro aangevallen door vermoedelijk Genk-fans: confrontatie loopt zwaar uit de hand

Supporters Patro aangevallen door vermoedelijk Genk-fans: confrontatie loopt zwaar uit de hand
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Zaterdagavond werd een groep supporters van Patro Eisden aangevallen door ongeveer dertig gemaskerde mannen toen ze terugkeerden van een uitwedstrijd bij RWDM.

De aanval vond plaats op de parking van de club in Maasmechelen, waar een supporter een snijwonde opliep, vermoedelijk door een messteek. De aanvallers, vermoedelijk supporters van Genk, wisten te ontkomen voordat de politie arriveerde.

De politie startte een zoektocht in zowel Maasmechelen als Genk, maar kon de daders niet meer vinden. Ondanks het vermoeden dat het om Genk-supporters gaat, was er zondag nog geen officiële klacht ingediend.

Een supporter van Patro Eisden, die bij de aanval aanwezig was, beschreef in HBvL hoe de groep gemaskerden hen verraste en meerdere mensen verwondde, waarna de aanvallers zich terugtrokken naar een nabijgelegen parking.

De aanval heeft diepe indruk gemaakt op de getroffen supporters, vooral vanwege de gewapende confrontatie en de diefstal van een clubvlag. Deze vlag is belangrijk binnen de voetbalcultuur, omdat het verlies ervan kan leiden tot de ontbinding van een supportersclub. De supporters zijn geschokt en weten nog niet hoe ze verder moeten, maar de situatie zal intern verder worden besproken.

De spanning tussen de supporters van Patro Eisden en Genk is niet nieuw. Eerder dit jaar liep het al uit de hand tijdens een wedstrijd tussen Patro en Jong Genk, wat leidde tot een verbod op bezoekende fans voor beide clubs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties