Opvallend: Toby Alderweireld krijgt heel bijzondere rol rond de matchen van de Rode Duivels

Opvallend: Toby Alderweireld krijgt heel bijzondere rol rond de matchen van de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Geen Toby Alderweireld meer als de Rode Duivels spelen? Wel, niet helemaal. Vanaf de Nations League zal hij optreden in een erg opvallende, nieuwe rol. Mega Toby wordt namelijk analist voor VTM bij de wedstrijden van de Nations League.

"Gouden Schoen Toby Alderweireld (35) is trots om te kunnen aankondigen dat hij met onmiddellijke ingang exclusief analist wordt van VTM bij wedstrijden in de Champions League en van de Rode Duivels", aldus VTM trots.

"Alderweireld stond tweemaal in een finale van de Champions League. Hij kent het circus en kan met autoriteit en geloofwaardigheid spreken." Binnenkort is er al meteen een eerste opdracht voor de gewezen Rode Duivel.

Keita Mandela - Alderweireld Toby
© photonews

Begin september is er namelijk al een eerste keer de Nations League voor dit najaar. Tegen Frankrijk op 9 september zal hij zo zijn eerste pasjes zetten als analist. Vrij ongezien voor een actieve voetballer misschien wel.

Eerste opdracht begin september al

“Met het grootste respect voor de huidige generatie Belgische analisten, maar ik wil een analist zijn die spreekt door de ogen van de voetballer. Ik zal me telkens verplaatsen in de speler", aldus Alderweireld bij Het Laatste Nieuws.

"Ik ga niet alles kapot relativeren, en natuurlijk zal ik de fouten benoemen, maar ik zal de kijkers trachten uit te leggen waaróm die speler die fout maakt." Vanaf 9 september zullen we dus te weten komen hoe hij het doet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties