Anderlecht zit vast met overbodige speler: 'Speler weigert te tekenen voor nieuwe club'

Robbie Maes
| 3 reacties
Anderlecht zit vast met overbodige speler: 'Speler weigert te tekenen voor nieuwe club'
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4197

Anderlecht wil heel graag afscheid nemen van Amadou Diawara. Het Griekse Aris Saloniki toont in ieder geval interesse.

Volgens transferjournalist Sacha Tovolieri heeft de Griekse club een akkoord bereikt met Anderlecht over een transfersom van één miljoen euro plus tien procent op een eventuele doorverkoop. Transfermarkt schat Diawara's marktwaarde momenteel op 1,5 miljoen euro.

Desondanks heeft Diawara het aanbod van Aris Saloniki afgewezen. De 27-jarige Guineeër heeft een contract tot 2025 bij Anderlecht en heeft aangegeven het seizoen bij de Belgische club te willen uitspelen.

Diawara verhuisde in de zomer van 2022 van AS Roma naar Anderlecht voor 1,89 miljoen euro. Dit was een fractie van de 21 miljoen euro die Roma eerder aan Napoli betaalde voor de defensieve middenvelder.

Ondanks de hoge verwachtingen heeft Diawara zijn stempel nog niet kunnen drukken bij Anderlecht. In 47 wedstrijden scoorde hij slechts één keer, en sinds zijn terugkeer van de Olympische Spelen heeft hij nog geen speelminuten gehad.

Het is momenteel onduidelijk wat de volgende stappen voor Diawara zullen zijn. Zijn voorkeur om in België te blijven zou kunnen betekenen dat hij openstaat voor andere aanbiedingen binnen de Belgische competitie of een transfer naar een topvijfcompetitie. De situatie wordt dus vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties