Ex-Genkie en ex-Buffalo maken het verschil op weg naar de Champions League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ex-Genkie en ex-Buffalo maken het verschil op weg naar de Champions League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Geen Belgische ploegen meer in de voorrondes van de Champions League, maar wel de nodige interessante wedstrijden. Zo speelde onder meer Union-doder Slavia Praag een pittige wedstrijd op bezoek bij Lille.

Slavia Praag won de voorbije twee weken tot twee keer toe van Union Saint-Gilloise en wist zich daardoor te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Daarin was LOSC Lille de volgende tegenstander voor de Tsjechen.

En dat leverde een wel heel erg pittig duel op tussen beide ploegen. Met een hoofdrol voor een aantal ex-spelers van de Belgische competitie. Met Thomas Meunier stond er een Belg in de basis bij Lille, Burlet zat op de bank.

Jonathan David
© photonews

De 1-0 werd echter gescoord door ... Jonathan David. Hij wist een mooie collectieve actie op erg knappe wijze af te ronden. De ex-speler van KAA Gent bewijst zo andermaal zijn klasse op het allerhoogste niveau. En het bleef er niet bij.

David en Zhegrova maken het verschil

Bij de 2-0 was hij de man van de assist richting Edon Zhegrova, die we misschien nog wel kennen van zijn verleden bij ... KRC Genk. Jonathan David zit op die manier aan drie goals en één assist al dit seizoen bij Lille.

Ook Slavia Praag scoorde overigens twee keer, maar kwam er evenveel keer bekaaid vanaf. Het doelpunt werd tot twee keer toe afgekeurd. En zo bleef het bij een 2-0 zege voor Lille, dat zo de vetpotten van de Champions League kan ruiken. Bodo Glimt won met 2-1 van Rode Ster Belgrado, Dinamo Zagreb won met 3-0 van Qarabag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties