De verrassende transfer van Standard: waarom Leko hem er absoluut bij wou

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
De verrassende transfer van Standard: waarom Leko hem er absoluut bij wou
Word fan van Standard! 2420

Mohamed Badamosi zal naar Standard verhuizen. Een goedkope transfer, in de vorm van een huur met een vrij lage koopoptie, voor een speler die niet opviel tijdens zijn vorige periode in België.

Mohamed Badamosi (25 jaar) zou de nieuwe aanvaller van Standard moeten worden, uitgeleend door FK Cukaricki, in de Servische eerste klasse. Een goedkope transfer die dient als een kans om de Luikse kern te versterken, eerder dan een zware versterking. Badamosi is al eerder bij in België geweest, maar weinigen zullen zich dat herinneren. Hier zijn enkele dingen die je moet weten over de grote Gambiaan.

De held van Gambia onder Tom Saintfiet

Als je Mohamed Badamosi wilt leren kennen, vraag dan aan Tom Saintfiet wat hij ervan vindt. Het was onder de Belgische globetrotter dat de toekomstige Rouches zijn debuut maakte in het Gambiaanse nationale team, in 2018. En hoewel Badamosi slechts 4 doelpunten voor Gambia heeft gescoord, was één ervan heel belangrijk.

Saintfiet Tom
© photonews

Het was namelijk een kopbal van Mohamed Badamosi tegen Congo-Brazzaville die Gambia in de laatste seconden van de laatste kwalificatiewedstrijd naar de Afrika Cup 2024 stuurde. En in 2022 maakte Badamosi ook deel uit van het team dat onder Saintfiet al een historische kwartfinale bereikte.

Vertrouwde teamgenoot van Faïz Selemani

Bij KV Kortrijk leerde Mohamed Badamosi Faïz Selemani kennen. De twee mannen kwamen elkaar later weer tegen in Saudi-Arabië, bij Al-Hazem.

Selemani Faïz
Photonews

Selemani is de teamgenoot die Badamosi het meest heeft meegemaakt tijdens zijn carrière, waarbij de Gambiaan 32 wedstrijden in Saudi-Arabië speelde en 4 doelpunten maakte. Al-Hazem is, zoals Faïz Selemani zelf vorig jaar maart uitlegde, geen club die streeft naar de top in Saudi-Arabië.

Een geweldig doelpunt tegen Cristiano Ronaldo... en een foto met hem

Tijdens zijn verblijf in Saudi-Arabië heeft Mohamed Badamosi niet alleen een - naar men mag aannemen - mooi salaris opgestreken: hij heeft ook levenslange herinneringen gemaakt. Een herinnering in het bijzonder: die van het kunnen maken van een foto met zijn idool Cristiano Ronaldo.

Maar deze foto kwam na nog een ander hoogtepunt voor de Gambiaan: het scoren van een van de doelpunten van het seizoen in Saudi-Arabië toen hij tegen Al-Nassr, de club van CR7, speelde. Een prachtig schot voor de ogen van de Portugees, die basisspeler was en ook scoorde tijdens de 1-5 overwinning van Al-Nassr.

Hij zal niet veel doelpunten maken

De supporters van Standard zullen geen hoge verwachtingen hebben van Mohamed Badamosi, omdat de grote Gambiaan geen blijvende indruk heeft gemaakt bij KV Kortrijk. Toch waren zijn prestaties in Servië meer dan behoorlijk (14 doelpunten in 46 wedstrijden), zij het in een kleiner kampioenschap.

Maar één ding is zeker: verwacht niet dat Badamosi deze seizoen 15 keer het net zal laten trillen. Ivan Leko was op zoek naar een "target man", een grote gestalte die voor opruiming kan zorgen in

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties