Deal was zo goed als rond, maar middenvelder zegt 'njet' tegen Anderlecht

Robbie Maes
| 7 reacties
Deal was zo goed als rond, maar middenvelder zegt 'njet' tegen Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Met een 10 op 12 is Anderlecht alvast goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Toch blijft de club dringend op zoek naar versterking voor het middenveld, met name naar een waardige vervanger voor Thomas Delaney.

Lange tijd leek het erop dat Paars-wit een huurovereenkomst zou sluiten. Voor sommige media leek het al zeker dat Niklas Dorsch naar Anderlecht zou trekken.

Volgens Sky Sports-journalist Florian Plettenberg zal Niklas Dorsch echter niet tekenen bij Anderlecht. FC Augsburg heeft het huurvoorstel met een optie tot aankoop afgewezen, waardoor Anderlecht nu uit de race is voor de Duitser.

Dorsch is geen onbekende in het Belgische voetbal. De verdedigende middenvelder speelde één seizoen voor KAA Gent, dat destijds 3,5 miljoen euro betaalde aan Heidenheim voor zijn diensten.

In Gent speelde Dorsch 43 wedstrijden en scoorde hij vier keer. Het jeugdproduct van Bayern München verdiende al snel een transfer naar Augsburg voor zeven miljoen euro.

Bij de Duitse club heeft de 26-jarige middenvelder tot nu toe 65 wedstrijden gespeeld en tweemaal gescoord. Volgens Transfermarkt heeft hij momenteel een waarde van vier miljoen euro. Het is afwachten of Anderlecht uiteindelijk in staat zal zijn dit bedrag te betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties