'Genk heeft miljoenen beet, maar krijgt minder dan het hoopte voor nukkige speler'

'Genk heeft miljoenen beet, maar krijgt minder dan het hoopte voor nukkige speler'
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2007

Bij KRC Genk staat er nog heel wat te gebeuren. Er kunnen nog heel wat spelers vertrekken en Dimitri De Condé moet ook nog heel wat spelers gaan halen. Mogelijk ook een vervanger voor Matias Galarza, want de Argentijn is niet blij in België. Er is nu eindelijk een deal in de maak.

Galarza brak vorig seizoen door bij Genk, maar kan zijn draai maar niet vinden in België. Hij wil graag terugkeren naar Argentinië, maar Genk ziet dat minder zitten. Topclub Boca Juniors toonde interesse, maar de Limburgers vonden geen akkoord met hen.

Galarza was niet blij en zat wekenlang niet in de wedstrijdselectie. Volgens diverse bronnen zou hij zelfs een drastische beslissing genomen hebben en zonder toestemming van Genk terug zijn gekeerd naar zijn eigen land. 

Genk wilde 4,5 miljoen euro plus 50 procent van de transferrechten om de speler te verkopen. Boca Juniors zag zo'n constructie niet zitten. Galarza forceerde de boel en zette Dimitri De Condé zo enigszins voor het blok.

Verlies op Galarza

Iemand tegen zijn wil bij de club houden is ook onmogelijk en dus moest hij uiteindelijk wel verkocht worden. Met CA Talleres zou een andere Argentijnse club zich een paar dagen geleden hebben gemeld. Zij willen wél doorpakken.

KRC Genk gaat daardoor uiteindelijk wel het nodige verlies maken, want Talleres wil niet verder dan 3,5 miljoen euro gaan en 40% op de doorverkooprechten. Daardoor krijgen de Limburgers minder dan gewild, al lijken ze wel in te gaan op de deal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties