Odysseas Vlachodimos naar Anderlecht? Voor deze reden moet een nieuwe doelman de prioriteit zijn voor Jesper Fredberg

Odysseas Vlachodimos naar Anderlecht? Voor deze reden moet een nieuwe doelman de prioriteit zijn voor Jesper Fredberg

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Anderlecht is nog steeds op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Ze tonen interesse in Odysseas Vlachodimos van Newcastle United.

Zoals vorig seizoen, is de kwestie van de doelmannen een heikel punt bij RSC Anderlecht. De Brusselaars hebben alles geprobeerd om Kasper Schmeichel te houden, maar hij heeft uiteindelijk niet verlengd en getekend bij Celtic Glasgow.

De sportieve directie en Jesper Fredberg hebben toen hun oog laten vallen op Jean Butez van Antwerp. Op dit moment heeft dit nog niets opgeleverd, aangezien de Fransman nog steeds bij Antwerp speelt.

Odysseas Vlachodimos, een grote naam op doel

Een nieuwe naam die genoemd wordt bij paarswit is Odysseas Vlachodimos. De 30-jarige Griekse doelman heeft een indrukwekkend cv.

Opgeleid bij Stuttgart, sloot hij zich in 2016 aan bij Panathinaikos. Daar speelde hij 63 wedstrijden voor het Griekse team. In 2018 werd hij aangetrokken door Benfica Lissabon.

Hij werd daar eerste doelman en speelde 225 wedstrijden, waarbij hij twee keer het Portugese kampioenschap en eenmaal de Portugese Supercup won. Hij is een gerenommeerde doelman in Europa en heeft 42 interlands voor Griekenland gespeeld.

Een nieuwe start bij Anderlecht?

Zijn carrière nam recentelijk een bijzondere wending. Vorige zomer werd hij getransfereerd naar Nottingham Forest, waar hij slechts 7 wedstrijden speelde, achter de Belg Matz Sels belandde en zelfs uit de selectie werd gezet.

Zijn situatie is opmerkelijk, aangezien hij onlangs voor bijna 24 miljoen euro naar Newcastle is verhuisd. Een vreemde transfer, aangezien de Magpies al kunnen rekenen op Nick Pope als eerste doelman.

Doelmannen, een centrale (en dringende) kwestie bij Anderlecht

Anderlecht is dus actief op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Vlachodimos zou op huurbasis kunnen aankomen. Colin Coosemans levert mmenteel goed werk, maar hij wordt niet als een absolute sterkhouder gezien.

Gezien het drukke seizoen van Anderlecht, waarin ze mikken op Europees voetbal, is het uiteraard beter om te kunnen rekenen op twee doelmannen, waarvan er één de ervaring en kwaliteit van Vlachodimos heeft. Mads Kikkenborg is hoe dan ook te onervaren om de rol van tweede doelman op zich te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties