'15 miljoen euro extra in de geldlade voor Belgische topclub, maar wel zoveelste sterkhouder kwijt'

'15 miljoen euro extra in de geldlade voor Belgische topclub, maar wel zoveelste sterkhouder kwijt'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Union staat op het punt een sterkhouder te verliezen. Cameron Puertas zou namelijk naar de Saudi Pro League verhuizen. Al is er ook 'goed' nieuws, want de geldlade zal opnieuw flink worden gespijsd.

Al Qadsiah had al enkele weken belangstelling voor Cameron Puertas, maar de focus lag aanvankelijk op het aantrekken van Paulo Dybala. De Argentijnse sterspeler weigerde echter de overstap naar Saudi-Arabië te maken.

Enkele dagen geleden bleek dan dat de Saudische club vastbesloten was om de Zwitserse middenvelder aan te trekken. De onderhandelingen zijn vergevorderd en een akkoord is voor de komende dagen.

puertas union

Puertas kwam in januari 2022 over van het Zwitserse Lausanne. Union kocht de aanvaller toen voor ongeveer één miljoen euro. Bij de Brusselse club ontpopte de Zwitser zich onmiddellijk tot een sleutelspeler.

15 miljoen euro voor Union SG?

In 118 wedstrijden voor Union scoorde hij 21 keer en gaf hij 24 assists. Hij doet ook een gooi naar de Gouden Schoen van dit jaar, nadat hij eerder dit seizoen de beker en de Supercup won met Union.

Volgens Transfermarkt heeft Puertas momenteel een waarde van 15 miljoen euro. Dat zou ook de prijs zijn dat ze uiteindelijk gaan krijgen van de Arabieren. Union SG wil eventueel nog hopen op meer, maar het lijkt alsof de deal nu echt wel in de pijplijn zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties