Fans van Anderlecht, Genk en Cercle zullen nog moeten wachten voor ze de uitgestelde matchen kunnen inplannen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Fans van Anderlecht, Genk en Cercle zullen nog moeten wachten voor ze de uitgestelde matchen kunnen inplannen
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend zullen de wedstrijden tussen Anderlecht en KRC Genk en tussen Cercle Brugge en AA Gent in de Jupiler Pro League niet doorgaan. De Pro League had immers besloten de duels uit te stellen om de betrokken clubs extra rust te gunnen.

Die maatregel moet hen helpen om zich beter voor te bereiden op de laatste voorrondes van de Europa League en de Conference League. Het doel is om zoveel mogelijk Belgische clubs in de groepsfase van de Europese competities te krijgen.

De beslissing om de Europese wedstrijden voorrang te geven, is niet nieuw. Vorig seizoen kreeg Union ook al rust in de Jupiler Pro League, waardoor de Brusselse club zich succesvol kon kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League.

Afgelopen donderdag wisten zowel Anderlecht, Cercle Brugge als AA Gent hun heenwedstrijden in de voorrondes te winnen. De rustperiode moet hen helpen om volgende week optimaal voorbereid aan de terugwedstrijden in eigen huis te beginnen.

De nieuwe data voor de uitgestelde competitiewedstrijden zijn nog niet vastgesteld. Er wordt gekeken naar 17, 18 of 19 september als mogelijke data, afhankelijk van de resultaten van de Belgische clubs in Europa en de lotingen en kalenders die de UEFA eind augustus bekendmaakt.

De Pro League zal op 3 september de nieuwe speeldata aankondigen, nadat ook rekening is gehouden met het speelschema van Club Brugge in de Champions League. Als Club Brugge rond dezelfde periode thuis speelt, kan de wedstrijd Cercle Brugge-AA Gent mogelijk opnieuw worden uitgesteld om het veld te sparen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties