Malaise nog niet voorbij: "Marc Overmars is één van de grote schuldigen"

Malaise nog niet voorbij: "Marc Overmars is één van de grote schuldigen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Bij Ajax lopen de transfers bijzonder moeilijk deze zomer. Marc Overmars wordt ook als één van de oorzaken van die problemen gezien.

Sven Mislintat, de vorig jaar snel ontslagen directeur voetbalzaken, wordt beschouwd als een van de hoofdverantwoordelijken van de malaise die nog altijd niet voorbij is bij Ajax Amsterdam.

Maar volgens ex-voetballer Wim Kieft is ook Marc Overmars voor een groot deel nog verantwoordelijk voor wat er op dit moment nog allemaal fout loopt in de Nederlandse club.

De transferzomer van dit jaar is een fikse tegenvaller, met amper twee versterkingen. Financieel heeft Ajax op dit moment niet de middelen om groots uit te pakken.

“Ze raken hun overbodige spelers aan de straatstenen niet kwijt”, zegt Kieft aan De Telegraaf. “Sowieso lijkt geen enkele club Ajacieden te willen kopen. Naast de transfersommen zijn ook de topsalarissen een probleem.”

En daarvoor wordt gekeken naar Marc Overmars, momenteel geschorst bij Royal Antwerp FC. “Overmars heeft echter de trend van megasalarissen bij Ajax ingezet. Dat krijgt Ajax nu als een boemerang terug: middelmatige spelers die veel te veel verdienen willen niet weg.”

Ajax hoopt nog dat Diant Ramaj, Jay Gorter, Owen Wijndal, Silvano Vos, Ahmetcan Kaplan en Steven Bergwijn nog vertrekken voor begin september.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties