Nieuwe nederlaag voor Seraing in Challenger Pro League, Lierse SK voorlopig alleen aan de leiding

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Vandaag werden drie wedstrijden afgewerkt in de Challenger Pro League. Lierse SK behoudt het maximum van de punten na twee speeldagen.

Seraing heeft op de tweede speeldag van de Challenger Pro League opnieuw verloren. Het werd 3-2 op bezoek bij Lierse SK. Sow zette Lierse op voorsprong, maar Allione zorgde voor de gelijkmaker.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde opnieuw Sow voor de voorsprong. Tshibuabua zorgde kort na de rust met een owngoal voor de 3-1. Camara tekende nog voor de 3-2, maar toen doelman Margueron rood kreeg was de wedstrijd eigenlijk helemaal gespeeld.

Club NXT behaalde een punt op bezoek bij La Louvière. Een eigen doelpunt van Liam De Smet op het halfuur leek de enige goal van de partij te worden, tot Lynnt Audoor vier minuten voor tijd de bordjes in evenwicht bracht. Het bleef uiteindelijk bij 1-1

Eerder op de avond ging RSCA Futures al onderuit bij Patro Eisden. De 3-1 is misschien wel een zwaar verdict voor de beloften van Anderlecht. Via een doelpunt van Kiankaulua ging de ploeg van Stijn Stijnen met voorsprong rusten.

Een penalty en een goal net na de pauze van Vanrafelghem bezorgde de thuisploeg een veilige 3-0-voorsprong. Sylla kon in het slot nog milderen voor paarswit.