🎥 Het hilarische moment van het weekend: Joshua Zirkzee voorkomt een zeker doelpunt (en de overwinning) voor Manchester United op de doellijn

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Manchester United verloor met 1-2 van Brighton. De 'Red Devils' dachten echter de leiding te hebben genomen in de tweede helft.

Vorige week werd Joshua Zirkzee meteen omarmd door Old Trafford door Manchester United de overwinning te bezorgen in de laatste minuten tegen Fulham. Maar deze keer verliep zijn invalbeurt niet zo feestelijk.

Brighton stond 1-0 voor (doelpunt van Dany Welbeck, een voormalige speler van Manchester United) toen de voormalige Anderlecht-speler Mason Mount verving. De 'Red Devils' maakten vervolgens gelijk op het uur dankzij de jonge Amad Diallo.

Alejandro Garnacho dacht daarna 1-2 te maken door een goede voorzet vanaf rechts binnen te tikken. Na te hebben gescoord in het lege doel, vierde de Argentijn direct met de supporters. Maar hij zag niet dat Joshua Zirkzee in de baan van de bal stond.

Zirkzee deed zijn best om zijn glijpartij te stoppen en niet deel te nemen aan het einde van de actie, maar zijn buitenspelpositie werd uiteindelijk bestraft. De bal van Garnacho lag bijna in doel op het moment dat zijn ploeggenoot de bal tegen zich kreeg.

Jammer voor Zirkzee, zeker omdat later Brighton nog de winnende treffer zou maken. In minuut 95 zorgde Joao Pedro voor het winnende doelpunt. Zo leidde Manchester United hun eerste nederlaag van het seizoen.