Jacky Mathijssen geeft zijn ongezouten mening over gedrag van Leandro Trossard

Jacky Mathijssen geeft zijn ongezouten mening over gedrag van Leandro Trossard
Word fan van Arsenal! 1103

Leandro Trossard maakte afgelopen een doelpunt voor Arsenal. Maar onze landgenoot was daar helemaal niet blij mee.

Leandro Trossard scoorde zaterdag het openingsdoelpunt van Arsenal, op bezoek bij Aston Villa. Onze landgenoot vierde echter zijn goal niet, omdat hij boos was nadat hij als bankzitter aan de wedstrijd moest beginnen.

“Bij zijn doelpunt wilde Trossard duidelijk laten merken dat hij malcontent was”, analyseert Jacky Mathijssen in Het Belang van Limburg. “Door niet te vieren, liet hij iedereen weten dat het hem hoog zat dat hij niet mocht starten.”

Voor Mathijssen kan zo’n reactie wel. “Maar eens je dat punt gemaakt hebt, moet je wel doorschakelen naar voetbal en kwaliteit. Al deed Trossard dat zeer goed, want ook na zijn doelpunt klopte alles wat hij deed. Hij heeft die reactie gecombineerd met een geweldige invalbeurt.”

Zo’n reactie is volgens Mathijssen typisch voor Leandro Trossard. “Ik ken hem goed van toen ik hem coachte bij Oud-Heverlee Leuven. Toen merkte ik al dat hij zich enorm kon opladen en dan soms dacht: ik zal het nog wel eens laten zien. Dat zit gewoon in hem en moet je accepteren.”

Toch denkt Mathijssen niet dat zoiets zal pakken bij de trainer van Arsenal. “Maar de manier waarop Mikel Arteta dit opgelost heeft, is schitterend. Hij zei dat hij die reactie in combinatie met wat Trossard toont nodig heeft. Daarmee heb je meteen een mogelijk probleem ontmijnd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties