OFFICIEEL: Cercle haalt verdediger binnen, maar moet ook rekening houden met vertrek van sterkhouders

Robbie Maes
| 1 reacties
OFFICIEEL: Cercle haalt verdediger binnen, maar moet ook rekening houden met vertrek van sterkhouders
Foto: © photonews
Word fan van Cercle Brugge! 605

Cercle Brugge heeft een nieuwe verdediger en opvolger gevonden voor Jesper Daland. De 20-jarige Dalangunypole Gomis komt over van het Franse Sochaux FC. Dat liet de Vereniging vandaag weten op haar website.

Gomis begon zijn voetbalcarrière bij het Franse Evreux FC, waarna hij de overstap maakte naar Stade Rennes. In 2023 zette de Fransman met Senegalese roots zijn carrière voort bij FC Sochaux, waar hij 29 wedstrijden speelde.

Bij Cercle Brugge krijgt Gomis de kans om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft zich tot juni 2028 verbonden aan de Vereniging, met een optie voor een extra jaar.

Uitgaande transfers

De komst van Gomis komt op het juiste moment voor Cercle, aangezien de club onlangs afscheid nam van verdediger Jesper Daland. De Noor vertrok vorige week naar Cardiff City.

Ook Boris Popovic zou volgens Het Nieuwsblad mogelijk op weg zijn naar de uitgang. Er zou belangstelling zijn voor de verdediger vanuit zowel België als Portugal.

Ondertussen blijft de toekomst van aanvaller Kévin Denkey onzeker. Hoewel er interesse was van clubs als Lille, Real Sociedad en Bayer Leverkusen, zijn de onderhandelingen nog niet afgerond. Cercle Brugge hoopt minstens 15 miljoen euro te ontvangen voor Denkey, maar het lijkt steeds moeilijker om dat bedrag te realiseren.

Toch bestaat er een grote kans dat Denkey binnenkort zijn laatste wedstrijd voor Cercle zal spelen. Volgens Het Nieuwsblad heeft Ipswich Town serieuze interesse getoond in de spits en zou het nu werken aan een concreet bod. Wordt vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties