OFFICIEEL: Genk krijgt 20 miljoen binnen voor speler wiens waarde op... 1 miljoen werd geschat

OFFICIEEL: Genk krijgt 20 miljoen binnen voor speler wiens waarde op... 1 miljoen werd geschat
Foto: © photonews
Word fan van KRC Genk! 2007

Het is nu ook officieel: Mike Penders, doelman van KRC Genk, is officieel eigendom van Chelsea. Dat maakten The Blues vandaag bekend.

De transfer van Penders naar de Engelse topclub hing al een tijdje in de lucht, maar pas vandaag werd het allemaal getekend. Penders wordt gehaald voor zijn enorm potentieel. De 19-jarige doelman heeft nog maar twee matchen op het hoogste niveau gespeeld.

Het is alweer een doelman uit de Limburgse stal die een toptransfer maakt. Met Courtois, Casteels, Bolat... zijn er daar wel al meer uit te voorschijn gekomen. Hij wordt ook meteen weer een jaar verhuurd aan Genk. 

The Blues betalen twintig miljoen euro voor Penders. In dit bedrag zijn eventuele bonussen inbegrepen. Opvallend: Transfermarkt schat de marktwaarde van de doelman op amper één miljoen euro.

Het belette Chelsea echter niet om de geldbuidel open te trekken voor Penders. Ook PSG had de doelman op de radar staan, maar het zijn de Engelsen die hem te pakken hebben.

Gaat dé vergelijking met Thibaut Courtois op?

De transfer doet uiteraard denken aan de carrière van Thibaut Courtois. Ook de goalie van Real Madrid verruilde op jonge leeftijd Genk voor... Stamford Bridge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties