Ex-Club Brugge-CEO Vincent Mannaert staat klaar om opvallende post in te nemen in het Belgische voetbal

Ex-Club Brugge-CEO Vincent Mannaert staat klaar om opvallende post in te nemen in het Belgische voetbal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Het blijft maar onrustig aan de top van de Belgische voetbalbond. Piet Vandendriessche staat als CEO van de Belgische voetbalbond meer dan ooit onder druk. Mogelijk/waarschijnlijk wordt hij zelfs vervangen door... Vincent Mannaert.

Tijdens een uitzonderlijke vergadering van de raad van bestuur werd zijn positie opnieuw ter discussie gesteld, en het is niet uitgesloten dat hij alsnog moet vertrekken. Vincent Mannaert, voormalig CEO van Club Brugge; lijkt nu al zijn gedoodverfde opvolger.

De onrust binnen de voetbalbond blijft aanhouden, mede door ontevredenheid over Vandendriessche's prestaties. Een belangrijk punt van kritiek is de vertraagde evaluatie van bondscoach Domenico Tedesco, wat Vandendriessche wordt aangerekend.

Hoewel hij na een eerdere vergadering nog leek te kunnen aanblijven, werd zijn positie gisteren in een geheime bijeenkomst opnieuw besproken. Er bestaat een kans dat er binnen de komende dagen een stemming plaatsvindt over zijn toekomst.

Als Vandendriessche moet vertrekken, zou dit de weg kunnen vrijmaken voor Vincent Mannaert. Eerder voerde Mannaert gesprekken over een functie als technisch directeur bij de voetbalbond, maar hij trok zich terug vanwege onvrede over de voorgestelde structuur.

Toch zou Mannaert, met de juiste afspraken, nog steeds openstaan voor een rol bij de bond. Een vertrek van Vandendriessche zou een nog aantrekkelijkere positie als CEO kunnen opleveren, wat Mannaert wel zou interesseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties