Tragisch nieuws: 'Voetbalspeler overlijdt na hartstilstand op het veld'

Robbie Maes
| 0 reacties
Tragisch nieuws: 'Voetbalspeler overlijdt na hartstilstand op het veld'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalwereld is in diepe rouw na het tragische overlijden van de 27-jarige Uruguayaanse verdediger Juan Izquierdo. De speler van Nacional bezweek afgelopen nacht aan de gevolgen van een hartstilstand.

De speler kreeg vorige week kreeg tijdens een wedstrijd in de Copa Libertadores een hartstilstand op het veld. Zijn club Nacional bevestigde het overlijden via sociale media en betuigde hun medeleven aan zijn familie, vrienden en collega's.

Het incident vond plaats tijdens de hectische slotfase van de achtste finale van de Copa Libertadores tegen São Paulo. In de 84ste minuut werd het spel abrupt onderbroken toen Juan Izquierdo plotseling in elkaar zakte. De medische staf van Nacional reageerde onmiddellijk, en de speler werd buiten bewustzijn met een ambulance afgevoerd, meldt Het Nieuwsblad.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat hij een hartstilstand had gekregen, veroorzaakt door hartritmestoornissen. Izquierdo werd opgenomen op de intensive care, waar hij zes dagen vocht voor zijn leven.

Uiteindelijk is de verdediger gisteren komen te gaan. Hij speelde in totaal 139 profwedstrijden en wist daarin zeven keer te scoren.

Izquierdo werd twee keer Uruguayaans kampioen. In 2022 met Club Nacional en in 2023 met het Uruguayaanse Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties