KAA Gent krijgt flinke meevaller te horen en kan nog héél hard toeslaan op de transfermarkt

KAA Gent krijgt flinke meevaller te horen en kan nog héél hard toeslaan op de transfermarkt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

KAA Gent is al een hele tijd geïnteresseerd in Aimé Omgba van NAC. De Nederlandse club wou echter niet meewerken aan een transfer waarop Omgba naar de arbitragecommissie trok en daar (deels) gelijk kreeg. De Buffalo's kunnen nu dus toeslaan.

NAC ging ervan uit dat ze een geldige optie in het contract van de 21-jarige middenvelder hadden gelicht, waardoor hij tot 2026 aan de club verbonden zou blijven. De arbitragecommissie gaf echter Omgba gelijk, wat betekent dat zijn huidige contract al aankomende zomer afloopt.

Dit zet een streep door de plannen van NAC om deze zomer nog een flinke transfersom voor Omgba binnen te halen, en vergroot het risico dat hij na dit seizoen gratis de deur uitloopt. Daar kan Gent dus van profiteren.

Hoewel de arbitragecommissie niet akkoord ging met Omgba's verzoek om zijn contract direct te ontbinden vanwege een verstoorde werkrelatie, blijft de kans op een vertrek groot. Toch lijkt een transfer in de komende maanden de beste uitweg voor NAC, om te voorkomen dat Omgba na dit seizoen gratis vertrekt. 

De zomer was voor NAC hectisch vanwege de situatie rond Omgba. De jonge speler leek op het punt te staan voor een aanzienlijk bedrag naar KAA Gent te vertrekken, maar de deal sprong op het laatste moment af, waardoor de relatie tussen speler en club verslechterde.

Omgba meldde zich ziek en hield vervolgens zijn conditie op peil door met de jeugdopleiding van NAC te trainen. De situatie escaleerde, wat uiteindelijk leidde tot een arbitragezaak. Gent wil hem nog steeds halen, maar moet dat dus ook voor 4 september doen als ze hem nog op de Europese lijst willen krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties