RSCA Futures gaan onderuit tegen La Louvière, Club NXT, Patro Eisden, SK Beveren en Club Luik spelen allemaal gelijk

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

In de Challenger Pro League werden zaterdag drie wedstrijden afgerond. Er werd twee keer gelijkgespeeld, terwijl de RSCA Futures nipt verloren van La Louvière.

In de Challenger Pro League gingen er op zaterdag drie wedstrijden door op speeldag drie. De RSCA Futures begonnen in de namiddag tegen La Louvière.

De beloften van Anderlecht kwamen in eigen huis na 10 minuten al op voorsprong door Keisuke Goto. De rust in met 1-0, maar na de pauze gingen de bezoekers erop en erover.

Bongiovanni scoorde kort voor het uur de gelijkmaker en het geloof was zeker terug. In minuut 64 maakte een eigen doelpunt van Lapage uiteindelijk het verschil, de 1-2 stand bleef tot op het einde op het bord staan.

Later op de dag trok Club NXT naar Limburg om het tegen Patro Eisden Maasmechelen op te nemen. Furo zette de bezoekers na zo'n 20 minuten spelen op voorsprong. Vanrafelghem kon de voorsprong van Club NXT tien minuten later uitwissen.

Na de rust kon de 21-jarige aanvaller alweer scoren, zijn vierde doelpunt in drie CPL-wedstrijden. Campbell maakte een kwartier voor tijd weer gelijk, waardoor de wedstrijd op 2-2 eindigde.

Tenslotte reisde SK Beveren nog naar Club Luik. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel, met veel schoten van beide ploegen, maar weinig op doel. Geusens (Beveren) kreeg in de tweede helft nog een rode kaart.