Schitterend nieuws voor Maxim De Cuyper: "Ik zie hem als centrale verdediger"

Schitterend nieuws voor Maxim De Cuyper: "Ik zie hem als centrale verdediger"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan de komende maanden nog wel wat veranderingen ondergaan. Domenico Tedesco lijkt door te gaan selecteren en veel jonge gasten proberen te integreren. Voor Maxim De Cuyper had hij alvast goed nieuws.

Na het afscheid van Jan Vertonghen is er een plaats op de linkerkant vrijgekomen. Speelt Arthur Theate daar dan niet? Ja, op het EK was hij nog de gelegenheidslinksback, maar door het internationale pensioen van Vertonghen schuift Theate op naar het centrum.

Dat betekent dat er een nieuwe linksback moet komen in de 4-3-3-opstelling van Tedesco. En dat wordt zonder twijfel De Cuyper. Die moest op het EK nog op zijn tanden bijten toen Tedesco telkens met andere oplossingen op de proppen kwam.

“Eerst nog even zeggen dat het voor mij en mijn staf een grote eer was om met Jan Vertonghen samen te werken. De manier waarop hij speelde, de manier waarop hij zich gedroeg, de manier waarop hij het grootste deel van het team op een natuurlijke manier leidde...", aldus Tedesco.

"Hij zal dus een groot gat achterlaten vanwege zijn kwaliteiten, vanwege zijn persoonlijkheid. Ik zie Theate inderdaad als centrale verdediger. Hij speelde in Frankfurt zijn eerste wedstrijd wel als linkervleugelverdediger."

Voor de positie naast Theate in het centrum wordt het knokken. Wout Faes heeft een streepje voor, maar Zeno Debast speelt nu ook in een grotere competitie. En Koni De Winter zit eraan te komen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties