Lommel SK haalt opgelucht adem en pakt eerste driepunter van het seizoen

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Een derde nederlaag op rij voor Seraing, dat zondagavond de wet van de sterkste moest ondergaan op bezoek bij Lommel SK. Beide ploegen hadden nog niet gewonnen dit kampioenschap.

Seraing, Lommel, twee teams die hun Challenger Pro League niet zijn gestart zoals gehoopt. Twee wedstrijden, twee nederlagen en al wat twijfels voordat ze elkaar gingen ontmoeten.

Bij Seraing werden die twijfels bevestigd. Vanop de stip kon Lommel-kapitein Lucas Schoofs het openingsdoelpunt scoren. De club uit Luik kwam zo al snel in de problemen.

Seraing reageerde, en goed. Helemaal aan het einde van de eerste helft kon Moussa Pape Fall de gelijkmaker scoren op aangeven van Schouterden en veranderde de situatie zo helemaal.

Maar Lommel bleek de sterkste ploeg en kon het verschil maken. Nog geen tien minuten na de rust scoorde Alvaro Santos de 1-2, wat later ook de eindstand werd.

Seraing blijft steken, Lommel pakt zijn eerste drie punten van het seizoen. Lommel staat zo op de 12e plaats in 1B, terwijl Seraing met 0 punten nog laatste blijft.