Na Dendoncker wil RSC Anderlecht nieuwe deal sluiten met winger van tien miljoen euro

Na Dendoncker wil RSC Anderlecht nieuwe deal sluiten met winger van tien miljoen euro
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

RSC Anderlecht heeft dit weekend de komst van Leander Dendoncker aangekondigd, maar dit zal misschien niet de laatste grote slag zijn voor de Paars-witten. Jesper Fredberg heeft naar verluidt nog een speler op het oog.

Volgens informatie van Sky Sports is RSC Anderlecht momenteel in onderhandeling met Vfb Stuttgart over de komst van Silas Katompa Mvumpa - eenvoudigweg Silas voor de vrienden. De 25-jarige speler uit Congo zou interesse hebben in de overstap.

Silas is door de coach van Stuttgart - Sebastian Hoeness - namelijk uit de selectie gehaald om zijn transfer af te handelen, wat ten gunste van Sporting Anderlecht zou kunnen zijn. Werder Bremen en Hoffenheim waren ook geïnteresseerd.

Veel interesse in 'Silas'

De Congolese international met 16 caps speelt sinds 2019 bij Stuttgart, nadat hij was overgekomen van Paris FC. Sindsdien heeft de in Kinshasa geboren speler 135 wedstrijden gespeeld voor de Duitse club, waarin hij 35 doelpunten heeft gescoord en 21 assists heeft gegeven.

Silas Mvumpa
© photonews

Afgelopen seizoen speelde Silas 30 wedstrijden in alle competities met Vfb Stuttgart, waarin hij 7 doelpunten maakte en 6 assists gaf.

De Belgische transferexpert Sacha Tavolieri voegt echter nog een aanvulling toe over een mogelijke komst van Silas naar Anderlecht: hoewel de gesprekken nog steeds gaande zijn, blijken ze moeilijk te verlopen. Anderlecht zou willen gaan voor een huur met aankoopoptie voor de Congolees, die op Transfermarkt een marktwaarde van 10 miljoen euro heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties