Hein Vanhaezebrouck pleit voor consistentie op de transfermarkt: "Onaanvaardbaar en ridicuul"

Robbie Maes
| 8 reacties
Hein Vanhaezebrouck pleit voor consistentie op de transfermarkt: "Onaanvaardbaar en ridicuul"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op 6 september sluit de transfermarkt in België, maar volgens huisanalist Hein Vanhaezebrouck van Het Nieuwsblad zou deze eerder moeten sluiten voor de gezondheid van onze clubs.

"Dat elk land tegenwoordig mag kiezen tot wanneer de transferwindow open blijft, is onaanvaardbaar en ridicuul," vertelt Vanhaezebrouck tegenover Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck vraagt zich af waarom er geen transferperiode van 1 juni tot 1 augustus bestaat, wat volgens hem meer structuur en duidelijkheid zou bieden voor clubs en spelers. De ex-trainer van KAA Gent wijst ook op enkele opvallende voorbeelden van clubs die volgens hem te snel verkopen.

AA Gent wordt genoemd als voorbeeld van een club die mogelijk onder de marktwaarde heeft verkocht. Spelers zoals Hong en Tissoudali werden volgens Vanhaezebrouck te snel en onder de prijs verkocht.

Aan de andere kant zijn er ook positieve voorbeelden van clubs die juist profiteren van een strategische verkoop. El Khannouss van Genk en Charles De Ketelaere van Club Brugge worden genoemd als voorbeelden van spelers die op het juiste moment voor een goede prijs zijn verkocht.

Vanhaezebrouck wijst ook naar de clubs om hun financiële huishouding beter te beheren. “Bij Antwerp begrijp ik die noodzaak om snel te verkopen. Sinds de promotie naar eerste klasse, sloten ze elk jaar af met een negatief transfersaldo," concludeert hij aan Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties