Dé transfersoap van de Belgische zomermercato liep goed af, maar... nu zal hij pas op het einde van de reguliere competitie kunnen spelen

Dé transfersoap van de Belgische zomermercato liep goed af, maar... nu zal hij pas op het einde van de reguliere competitie kunnen spelen
Foto: © photonews
Word fan van KAA Gent! 1857

Aimé Omgba is dan toch een speler van KAA Gent, maar dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het werd zowat dé transfersoap van de Belgische zomermercato.

NAC verlengde eenzijdig zijn contract om de prijs op te drijven, terwijl Omgba al een lucratiever aanbod van Gent had. Dit leidde tot een conflict waarin Omgba zich openlijk uitsprak tegen de club.

Uiteindelijk werd er toch een akkoord bereikt, maar tijdens de medische keuring bleek Omgba een knieoperatie nodig te hebben, waardoor Gent de voorwaarden wilde aanpassen.

NAC zag deze aanpassing als een poging om de transferprijs te drukken en trok zich terug. Omgba vocht daarop de verlenging van zijn contract aan in een arbitragezaak, waarbij hij gelijk kreeg omdat de loonsverhoging van slechts tien procent te laag werd bevonden.

Hierdoor bleef NAC met een speler achter die uiteindelijk volgende zomer gratis zou kunnen vertrekken. Dit gaf Gent de kans om Omgba voor een aanzienlijk lager bedrag te halen dan oorspronkelijk gedacht.

Omgba zal waarschijnlijk later deze maand geopereerd worden en zal pas na vier maanden revalidatie weer kunnen spelen, waardoor hij mogelijk pas aan het einde van het regulier seizoen inzetbaar is voor Gent.

Toch doet Gent een goeie zaak met de speler waarvoor ze 1 miljoen plus bonussen voor betaalden. De 1m90 grote aanvallende middenvelder/winger heeft immers heel wat potentieel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties