Geen fanwalk en strikte regels: de Belgische supporters worden met open armen ontvangen door de politie in Lyon

Robbie Maes
| 12 reacties
Geen fanwalk en strikte regels: de Belgische supporters worden met open armen ontvangen door de politie in Lyon
Foto: © Photonews
Word fan van België! 2538

De supporters van de Rode Duivels die dit weekend naar Lyon gaan, zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden op de dag van de wedstrijd. De traditionele fanwalk zal niet plaatsvinden en de supporters zullen verplicht zijn om een shuttlebus te nemen om naar het stadion te gaan.

Vanaf zondag roept de officiële supportersvereniging 1895 alle aanwezige Belgen op om samen te komen bij Ed's Original, een bar gelegen op Place Antonin Poncet. Hier wordt op de avond voor de wedstrijd het gebruikelijke "preparty" georganiseerd. Op de wedstrijddag zelf worden de Belgische supporters om twaalf uur 's middags opgeroepen om opnieuw bij Ed's Original samen te komen.

Een belangrijke verandering ten opzichte van de traditie is echter dat er geen fanwalk naar het stadion zal worden georganiseerd. De locatie van het Groupama Stadium maakt het organiseren van een supportersmars moeilijk, wat betekent dat Belgische fans een alternatieve manier moeten vinden om het stadion te bereiken.

De Franse politie heeft besloten dat supporters verplicht met een shuttle vanuit het stadscentrum naar het stadion moeten reizen. "De Franse politie verplicht onze supporters om vanuit het historisch centrum met een shuttle naar het stadion te gaan," legt 1895 uit.

De shuttles vertrekken om 18u30 vanaf Place Antonin Poncet en de rit duurt ongeveer 45 minuten. De supporters worden afgezet aan de voet van het stadion. Het is belangrijk om te weten dat supporters die ervoor kiezen om de shuttle niet te nemen, geen toegang zullen krijgen tot het gedeelte van het stadion dat voor Belgische fans gereserveerd is.

"Mensen die de shuttle niet nemen, zullen geen toegang hebben tot de straat die naar het Belgische bezoekersblok leidt, ongeacht het bezit van hun matchticket," aldus de vereniging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties