Grote namen ontbreken: 'Messi en Ronaldo niet genomineerd voor Gouden Bal, wie zijn de favorieten?'

Robbie Maes
| 2 reacties
Grote namen ontbreken: 'Messi en Ronaldo niet genomineerd voor Gouden Bal, wie zijn de favorieten?'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Ballon d'Or wordt volgende maand uitgereikt, maar de dertig genomineerden zijn gisterenavond al bekendgemaakt. Dit jaar ontbreken enkele grote namen, waaronder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi, die de Ballon d’Or vorig seizoen voor de achtste keer won, staat dit jaar niet op de lijst. Cristiano Ronaldo, die sinds 2003 elk jaar genomineerd was, ontbreekt eveneens.

De focus ligt nu op andere spelers. Jude Bellingham, Kylian Mbappé en Vinícius Jr. vertegenwoordigen Real Madrid, dat de meeste nominaties heeft ontvangen. Van Manchester City zijn Erling Haaland en Rodri genomineerd. Ondanks een goed seizoen is Kevin De Bruyne niet genomineerd. Er zijn geen Belgen die meestrijden voor de eindwinst.

Opmerkelijk is dat alle dertig genomineerden nog nooit eerder de Ballon d’Or hebben gewonnen. Real Madrid is hofleverancier met zeven genomineerden, hoewel Kylian Mbappé pas sinds de zomer bij de club speelt.

Daarnaast wordt op 28 oktober ook de winnaar van de Lev Yashin Trophy (beste keeper) bekendgemaakt. Thibaut Courtois, die de Champions League-finale won, is niet genomineerd voor de beste doelman.

Voor de Kopa Trophy (beste talent) is Barcelona-speler Lamine Yamal de favoriet. De 17-jarige aanvaller won afgelopen zomer het EK met Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties