OFFICIEEL: STVV stelt Felice Mazzu aan als nieuwe coach: "Nood aan ervaren gids"

OFFICIEEL: STVV stelt Felice Mazzu aan als nieuwe coach: "Nood aan ervaren gids"
Foto: © photonews
Word fan van STVV! 477

STVV ontsloeg deze week zijn Italiaanse trainer Christian Lattanzio. Hij kreeg de twijfelachtige eer om de eerste trainer in de JPL te zijn die aan de deur gezet werd. Zoals verwacht wordt Felice Mazzu zijn opvolger.

STVV staat voorlaatste met amper drie punten en nog geen overwinning. De Kanaries verkochten deze zomer half hun basisploeg en de transfers kwamen pas laat op gang. Dat maakt dat de seizoensrevelatie van vorig seizoen in een moeilijke situatie zit.

Mazzu moet de negatieve spiraal nu komen omkeren. Er was al een principe-akkoord bereikt afgelopen weekend, maar vandaag werden alle papieren in orde gemaakt. 

Mazzu brengt drie nieuwe assistenten mee naar STVV, waaronder een nieuwe physical coach. Daarmee vervangen zij Lattanzio, T2 Parisi, T3 Bytyqi en de eerder vertrokken physical coach Luca Guerra. Het team wordt dus aangevuld met vier nieuwe trainers.

“Felice is gepokt en gemazeld in het de Jupiler Pro League. Hij kent onze spelers en bij uitbreiding de Belgische competitie als zijn broekzak. Op dit moment heeft onze ploeg nood aan zo’n ervaren gids”, legt sportief directeur André Pinto uit.

“Mazzu bewees al herhaaldelijk dat hij zijn stempel op een team kan drukken. We geloven dat hij met zijn ervaring een onmiddellijke impact kan hebben. De komende dagen en weken zal onze nieuwe coach zijn voetbalprincipes delen en de groep tijdens de interlandbreak voorbereiden op het vervolg van de competitie.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties